Heel slecht vrouwenteam Waalwijk krijgt eigen soap: 'Bij onze eerste goal wordt het feest'

23 september 2015 om 18:55
nl
Ze scoorden vorig seizoen in achttien competitiewedstrijden niet één keer, maar kregen wel 324 doelpunten tegen. Voor menig voetbalteam zou dat reden zijn om de bal definitief te begraven, maar niet voor de dames van de Waalwijkse voetbalclub WSC. Ondanks hun beroerde resultaten blijven de voetbalsters volop lol houden in de sport. Voor de KNVB is dat reden om het vrouwenteam te belonen met een eigen soap.
Geschreven door

Het hele seizoen wordt het team gevolgd door een filmploeg van voetbal.nl. De trainingen, wedstrijden en zelfs de ploeguitjes worden gefilmd. Maandelijks komt er een clipje op de site.
[YouTube:body:https://youtu.be/vOnTPaI16LY]
'Bij eerste doelpunt is het feest'"Zolang het gezellig blijft, blijven wij voetballen", zegt begeleidster Carola Sprangers. "Ons doel is om een doelpunt te maken, misschien zelfs een puntje te pakken en een wedstrijd te winnen."
Bij het eerste doelpunt voorspelt ze groot feest in de kantine. "Dan gaat heel WSC los."
Eerste wedstrijd 35 goals tegenHet vrouwenteam van WSC begon vorig seizoen  in de laagste klasse met speelsters die nog niet eerder gevoetbald hadden. De eerste wedstrijd kregen de voetbalsters flinke klappen en moesten zet 35 tegendoelpunten incasseren.
"Maar gaandeweg werden we beter," zegt Carola Sprangers. De beste wedstrijden van het team eindigden in 7-0 verlies. "Maar we hebben veel plezier in de wedstrijden, sportiviteit is het belangrijkste. We hebben het heel gezellig met elkaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.