Groot xtc-lab aangetroffen in Eindhoven: 'Een van de meest professionele labs ooit in Nederland'

23 september 2015 om 17:27 • Aangepast 21 november 2020 om 15:48
nl
In een autospuiterij aan de Bachlaan in Eindhoven is woensdagmiddag een groot xtc-lab aangetroffen. Van de gevonden MDMA zouden 1,8 miljoen xtc-pillen gemaakt kunnen worden, met een straatwaarde van ruim zes miljoen euro. Volgens de Landelijke Eenheid van de politie gaat om een zeer professioneel lab. Er is nog niemand aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

Het drugslab was gevestigd in een autospuiterij. De politie doet onderzoek in de wijk Bennekel-West en is op zoek naar de daders.
'Zeer professioneel lab'De grondstof die in de loods is gevonden is MDMA, een van de meest gebruikte synthetische drugs in het dancecircuit. Xtc is de straatnaam voor de pillen of poeders die MDMA en andere ingrediënten bevatten.
Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid is het een van de meest professionele labs dat ooit is aangetroffen in Nederland. Het lab is zo schoon dat het snel weer ontmanteld kan worden.
Straatwaarde moeilijk in te schattenDe Landelijke Eenheid vermoedt dat de aangetroffen MDMA zou worden gebruikt voor de productie van xtc-pillen. Volgens een woordvoerder kan de straatwaarde flink variëren.
De prijs is afhankelijk van het feit of de pillen in het binnen- of buitenland verkocht worden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.