'Kleinste dieren zijn grootste sterren', Filmkenner Luud Smits over film Holland, natuur in de Delta

23 september 2015 om 19:23
nl
Filmkenner Luud Smits heeft woensdagmorgen de film 'Holland, natuur in de Delta', die voor een groot deel in het Brabantse Biesbosch is opgenomen, al bekeken. En zijn eerste reactie was: "De kleinste dieren waren de grootste sterren in de film".
Geschreven door

Als filmkenner Luud Smits de natuurfilm 'Holland, natuur in de Delta' met een cijfer moet beoordelen, geeft hij een 9. "Voor een 10 moet de film perfect zijn, maar een 9 is ook een mooie score."
In de opvolger van de natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis' spelen dieren zoals een zeearend, bever, haas, pimpernelblauwtje en stekelbaars een belangrijke rol.
Pimpernelblauwtje steelt de show"De eerste film is altijd verrassender", vertelt Smits. "Met de wilde paarden is het filmisch. Van de nieuwe film verwachtte ik minder, maar het was toch spectaculairder."
[youtube:body:https://youtu.be/agw6Mp3s27s]
Volgens de filmrecensent was de spectaculairste scène niet die met de zeearend die de hoofdrol vervulde, maar met het pimpernelblauwtje vanwege de ontwikkeling van rups naar vlinder.
Spectaculair in beeld"Het knapste van de film is dat op het eerste oog saaie dieren spectaculair in beeld zijn gebracht." Smits is van mening dat deze Nederlandse natuurfilm BBC-waardig is, maar dan met dieren van hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.