Bouwwerkzaamheden station Breda bereiken mijlpaal: noord- en zuidkant met elkaar verbonden

23 september 2015 om 19:46
nl
Het wordt al dé historische gebeurtenis tijdens de bouw van het nieuwe station in Breda genoemd. Een hijskraan heeft woensdagmiddag met het plaatsen van een vakwerkconstructie van stalen balken de Centrumzijde en Belcrumzijde van het nieuwe station met elkaar verbonden.
Geschreven door

Volgens Prorail is de verbintenis een mijlpaal in de bouwwerkzaamheden. Amper een jaar geleden werd de grond aan de centrumzijde van station Breda klaargemaakt voor de bouw van onder meer twee woonblokken.
Nu het eerste woningblok op hoogte is, konden de bouwdelen aan de noord- en zuidkant van het spoor met elkaar worden verbonden.
Parkeerdek over sporenDe komende maanden worden er over de hele breedte nog veel meer spanten geplaatst, zodat het parkeerdek boven de sporen kan worden afgebouwd. Als het station najaar 2016 klaar is, staan de reizigers droog onder het dak waarop tegelijkertijd auto's geparkeerd worden.
Het nieuwe station wordt gebouwd, omdat het oude niet meer voldeed aan het groeiend aantal reizigers.
In september 2014 heeft de bouw van het nieuwe station zich grotendeels verplaatst van de noord- naar de zuidkant. Hier wordt ook gewerkt aan de bouw van de nieuwe entree en een nieuwe fietsenstalling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.