Blamage FC Eindhoven en FC Oss in bekertoernooi, uitgeschakeld door amateurs

23 september 2015 om 22:46 • Aangepast 21 november 2020 om 15:48
FC Eindhoven en FC Oss zijn er woensdag niet in geslaagd de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi te halen. FC Oss ging in Den Haag zwaar onderuit bij de amateurs van HBS: 4-1. FC Eindhoven verloor met 3-2 van zondagtopklasser Koninklijke HFC uit Haarlem. Ook JVC Cuijk moest vaarwel zeggen tegen de KNVB Beker, er werd verloren na strafschoppen van Berkum uit Zwolle. FC Den Bosch haalde na verlenging wél de volgende ronde, WKE Emmen stond met negen man op het veld.

De Bossche club speelde tegen de Emmense Topklasser WKE. FC Den Bosch nam na tien minuten een voorsprong door een doelpunt van Jordy Thomassen. Na een half uur spelen bracht een fout achterin bij Den Bosch de Emmense club op gelijkspel. In de 65e minuut scoorde Thomassen wederom: 1-2. Maar de euforie werd een minuut later alweer afgestraft: Emmen maakte gelijk met een kopbal uit een corner. Richting het einde van de wedstrijd liep WKE Emmen twee rode kaarten op. De ploeg stond vanaf dat moment met negen man op het veld.
In de verlenging maakte Den Bosch het af met drie doelpunten van Thomassen, Havart en Boddaert. Eindstand: 2-5.

FC OssDe grootste afgang tot nu toe in dit bekertoernooi komt op naam van FC Oss. HBS nam in de eerste helft een 1-0 voorsprong, Istvan Bakx zorgde vlak daarna voor de gelijkmaker. Maar een paar minuten later nam HBS opnieuw een voorsprong. Vlak na rust scoorde HBS uit een counter direct de 3-1. FC Oss ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar dat lukte niet. HBS liep in de slotfase zelfs uit naar 4-1. Jochem Jansen van FC Oss kreeg in de 82e minuut ook nog een rode kaart nadat hij een speler van HBS naar de grond had getrokken.

FC EindhovenEindhoven kwam tegen HFC nog wel op voorsprong door een rake vrije trap van Milan Massop in de eerste helft. Na rust boog HFC de achterstand binnen een kwartier om tot een voorsprong van 3-1.

Gertjan Tamerus zorgde voor 1-1, Rachid el Yaakoubi voor 2-1 en Mike van den Ban voor 3-1.
Met nog een kwartier te gaan bracht Wimilio Vink de spanning terug, maar een blamage kon Eindhoven niet meer voorkomen.

JVC CuijkDe wedstrijd JVC Cuijk in en tegen Berkum werd stilgelegd toen de Zwolse lichtmasten het begaven. Op dat moment stond de Zwolse eersteklasser met 1-0 voor tegen de zondagtopklasser. Na elf minuten ging het licht weer aan in Zwolle. Tevergeefs. De Zwolse ploeg verraste topklasser JVC Cuijk na strafschoppen nadat het na 120 minuten 4-4 was.