TU/e beste technische universiteit van Nederland, aldus onderzoek Elsevier

23 september 2015 om 20:31 • Aangepast 21 november 2020 om 15:48
nl
Voor het derde jaar op rij is de TU/e de beste Technische Universiteit van Nederland. Dat meldt het weekblad Elsevier in haar jaarlijkse publicatie van Beste studies.
Profielfoto van
Geschreven door

Bovendien is de TU/e favoriet onder hoogleraren en universitair hoofddocenten. Volgens 57% van de docenten heeft Eindhoven de meeste topopleidingen.

Wachten op privacy instellingen...

Daarnaast zijn Eindhovense studenten (54,5%) na die van Wageningen University (78,9%) het meest tevreden over hun eigen universiteit. Vorig jaar was de TU/e ook al de beste Technische Universiteit van Nederland.
Op de website van Elsevier staan vanaf woensdag de overzichten met het oordeel van studenten en docenten over de diverse studies in Nederland. De onderzoekers keken daarbij ook naar het sociale leven in een studentenstad (o.a. kroegdichtheid en culturele voorzieningen), kansen op de arbeidsmarkt, keuze tussen HBO en universiteit, brede en specialistische studies, financiering (wat kost studeren?) en activiteiten naast de studie.
Vier opleidingen zijn 'topopleiding'Vier van de zeven onderzochte technische vakgebieden aan de TU/e krijgen het predicaat ‘topopleiding’. Dit zijn opleidingen die volgens hoogleraren en universitair hoofddocenten een eerste plaats verdienen in de Elsevier Faculty Rating (EFR).
ZIE OOK: TU/e nadert top 100 beste universiteiten ter wereld
Toppers in Eindhoven zijn Technische Informatica, Scheikundige Technologie, Technische Bedrijfskunde & -Bestuurskunde en Technische Wiskunde. In de beoordeling gaat het om de kwalitatieve mix van bachelorprogramma, masterprogramma, docentenniveau en wetenschappelijke publicaties.
Trots op waarderingRector Magnificus Frank Baaijens van de TU/e is tevreden dat Eindhoven zijn hoge positie in de ranking handhaaft. “We zijn bijzonder trots op de kwaliteit van onze opleidingen en de waardering die we krijgen van onze studenten en collega's. Een geweldige erkenning voor de inspanningen en kwaliteiten van al onze docenten en medewerkers.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.