Video

'Plannen voor verbouwing knooppunt Hooipolder móeten beter'

24 september 2015 om 09:06
nl
Een bijeenkomst van bezorgde omwonenden over de aanpassingen van het knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer is woensdagavond drukbezocht. Ongeveer honderd mensen kwamen naar Raamsdonk om te praten over de extra overlast die de verbouwing oplevert. Met name het sluipverkeer zal volgens critici flink toenemen tijdens en ook nadat het knooppunt onder handen is genomen.
Geschreven door

Volgens het Platform Raamsdonk wordt slechts een deel van het knooppunt aangepakt, waardoor er nog altijd sluipverkeer blijft rijden. Het platform hoopt dat de provincie en andere partijen financieel bijspringen om het hele knooppunt aan te kunnen pakken. Het knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer, is een van de grote knelpunten in Brabant.
Fly-over in plaats van verkeerslichtenIn de plannen van minister Schultz wordt een deel van het knooppunt aangepakt met een zogeheten fly-over. Daarnaast verdwijnt de afrit bij Raamsdonksveer. Een deel van de verkeerslichten blijft overeind, omdat er geen geld is om het hele knooppunt aan te passen.
Meer sluipverkeerVolgens Jan Verschure van Platform Raamsdonk zal dat juist leiden tot meer sluipverkeer in de dorpen. "Dat is ook onderzocht, we hopen daarom dat de plannen nog worden aangepast. En daarbij vragen we iedereen om mee te denken." Volgens de bezoekers van de bijeenkomst moet er geld bij van ofwel de provincie, of vanuit Europa, om het knooppunt alsnog in zijn geheel aan te pakken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.