Video

Blunder met rijtest van 71-jarige Piet Crielaard: CBR betaalt schadevergoeding

24 september 2015 om 11:11
nl
Piet Crielaard uit Oudheusden krijgt een schadevergoeding van 1500 euro van het CBR, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Dat schrijft de Telegraaf. De 71-jarige man werd twee jaar geleden na een beroerte ten onrechte gedwongen tot een rijtest.
Geschreven door

Crielaard was snel weer hersteld van de beroerte, maar bracht terwijl het niet verplicht is toch het CBR op de hoogte. Dat dwong hem tot allerlei medische testen en hij moest opnieuw afrijden.
Langslepende rechtszaakHet kwam tot een rechtszaak. Pas toen hij zijn verhaal in de krant deed, kwam de zaak in een stroomversnelling.  De directeur van het CBR ging diep door het stof. Ze trok volledig het boetekleed aan.
"Het is ernstig misgegaan. Dit ontaardde in een onnodig en lang juridisch steekspel met alleen maar verliezers", schrijft de directeur in het personeelsblad. Het CBR heeft ook maatregelen getroffen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.
'Dit mag nooit meer gebeuren'"Wij moeten ons inleven in de klant en goed uitleggen waarom we onze besluiten nemen. Zoals het nu is gegaan is, mag het nooit meer gebeuren", aldus de directeur. Crielaard is blij met de excuses.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.