Het geheim van de lekkerste gehaktbal: 'Regionaal vers vlees en veel liefde'

24 september 2015 om 11:49 • Aangepast 21 november 2020 om 15:48
nl
Het geheim van de lekkerste gehaktbal van Nederland is vers regionaal vlees en heel veel liefde. Dat onthulde slager Paul Brands van Keurslagerij Van Hest in Goirle een dag na de uitverkiezing.
Profielfoto van
Geschreven door

Woensdag werden de gehaktballen van Van Hest door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie uitgeroepen tot 'Lekkerste Bal Gehakt 2015'.
Wat voor kruiden er in de bal gaan blijft geheim. "Goed, vers regionaal vlees, een beetje paneermeel, ei en veel liefde. Het is een bal met een goede rulle bite", licht Brands een tipje van de sluier op.

Wachten op privacy instellingen...

'Ze zijn overheerlijk'De klanten van Van Hest staan er niet van te kijken dat de zaak er met de titel vandoor is gegaan. "Ze zijn echt overheerlijk. De smaak, de geur", verzucht een dame verlekkerd, "maar vandaag gaan ze niet mee, ze stonden eerder deze week al op tafel", lacht ze.
"Ze zijn echt perfect. De smaak, daar is echt aandacht aan besteed", complimenteert een andere klant de slager.
Vierduizend ballenDe slagerij verwacht een dag na de verkiezing zo'n vierduizend ballen te verkopen. Die worden allemaal met de hand gedraaid. "Daar heb je grote en stevige handen voor nodig, maar dan worden ze ook mooi rond en sappig", aldus de ballendraaier van dienst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.