Eigenaresse lingeriezaak Oda in Zundert over ramkraak: 'Sta nog te trillen op mijn benen' - Omroep Brabant

Eigenaresse lingeriezaak Oda in Zundert over ramkraak: 'Sta nog te trillen op mijn benen'

24 september 2015 om 16:03
"Het is een enorme puinzooi. Ze hebben de pui er compleet uitgereden. De boel is nu dichtgetimmerd en wij mogen op dit moment de winkel niet in. Ik zit te wachten tot de politie hier komt. Ik sta nog steeds te trillen op mijn benen door wat er gebeurd is." De ontreddering bij Oda Dictus is groot op deze donderdagmorgen. De nacht ervoor is haar lingeriezaak Oda aan de Molenstraat het mikpunt geweest van ramkrakers.
Geschreven door

De eigenaresse van de beroofde winkel woont boven de zaak en hoorde het geluid dat uiteindelijk veroorzaakt bleek te zijn toen de pui die uit de winkel gereden werd. Maar zij bracht het geluid niet in verband met haar eigen zaak.
AlarmcentraleAl snel werd duidelijk dat er iets aan de hand was. Oda Dictus werd gebeld door de alarmcentrale, die doorgaf dat er een inbraakmelding binnengekomen was. "Toen keek ik naar buiten en zag de arm van een van de etalagepoppen op straat liggen. Toen wist ik dat er iets helemaal fout zat."
De eigenaresse is in de 26,5 jaar dat Oda Lingerie bestaat tot nu gespaard gebleven van dit soort criminaliteit. Hoewel de precieze omvang van de buit nog niet bekend is, viel er volgens de eigenaresse behoorlijk wat te halen in haar zaak.Goede merken"Mijn hele winkel hangt vol en het zijn allemaal goede merken. Die verdwenen spullen zijn behoorlijk veel geld waard. Of ik verzekerd ben? Gelukkig wel."
"Ik ga zeker weer open. Dit is mijn hobby en die wil ik niet opgeven. Ik heb veel lieve vrienden en kennissen die me helpen om de boel weer op te bouwen. Er is jaren aan gewerkt om de zaak mooi te maken en dat is allemaal ten gronde gericht. Het is verschrikkelijk en vreselijk", zei de tot tranen geroerde eigenaresse.[Tweet:Body:https://twitter.com/erik_peeters/status/646980442021871616]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...