Video

'We hadden 28 spugende kinderen', basisschool uit Veghel breekt kamp af vanwege brakende leerlingen

24 september 2015 om 23:43
nl
's Nachts weinig slapen, lekker keten en stiekem bij andere jongens en meisjes op de kamer slapen. Dat is hoe kamp hoort te zijn, toch? Maar het kamp van de groepen 6, 7, en 8 van openbare jenaplan basisschool de Ieme uit Veghel liep net even anders. "We hadden 's nachts twintig spugende kinderen," zegt directrice Marionne Lommen.
Geschreven door

De kinderen van de drie groepen gingen maandag op kamp naar een kampeerboerderij in Herpen. "Dinsdagochtend werd het eerste kind ziek. In de loop van de dag kwamen er daar nog een paar bij", vertelt de directrice.
Allemaal spugende kinderenToen waren er nog niet echt zorgen. "Maar in de nacht van dinsdag op woensdag hadden we wel twintig spugende kinderen", zegt Lommen. "Dan ging het licht aan en uit. Weer een kindje huilen, dan weer een kindje overgeven", vertelt een van de leerlingen.
De zieke kinderen werden 's nachts en 's ochtends vroeg op woensdag door hun ouders opgehaald. "Het ging uiteindelijk om 28 zieke kinderen. Maar er waren ook nog 28 kinderen die niet ziek waren, een vrij grote groep." Er werd besloten dat het kamp voor hen gewoon door zou gaan. "Want op kamp gaan, is toch het allerleukste wat er is!"
Juf kreeg hartinfarctToch werd het kamp ook voor de niet zieke kinderen eerder afgebroken dan gepland. "Eén van de juffen werd op woensdag onwel. Later bleek dat ze een licht hartinfarct had gehad. En daarop besloten we het kamp toch maar af te breken", legt de directrice van de Ieme uit. Het gaat inmiddels naar omstandigheden goed met de juf.
De zieke kinderen zijn waarschijnlijk geveld door het norovirus. "Eigenlijk dacht iedereen dat het door de frietjes kwam", zegt een meisje. Maar dat bleek niet zo. "Ik heb vandaag nog met de GGD gebeld en zij denken dat het dit virus was. Ze sluiten een voedselvergiftiging in ieder geval uit."
'Superleuk tussen spugen door'Voor de kinderen wordt nog gekeken hoe dit kamp op een later moment op een leuke manier ingehaald kan worden. Toch hebben ook de kinderen het wel leuk gehad. "Zeker de eerste paar dagen. De spooktocht was bijvoorbeeld echt heel leuk", glunderen vier leerlingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.