Meeste stadionverboden vorig voetbalseizoen uitgedeeld na FC Den Bosch-FC Oss

24 september 2015 om 16:59
nl
Het hoogste aantal stadionverboden is vorig voetbalseizoen uitgedeeld na het Jupiler Leagueduel tussen FC Den Bosch en FC Oss. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme.
Geschreven door

Na FC Den Bosch-FC Oss werden liefst 98 supporters bestraft met een stadionverbod. Dat zijn er achttien meer dan na de onrustig verlopen Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma.
FC Den Bosch-FC Oss kostte van alle competitiewedstrijden in Nederland ook het meest qua politie-inzet. Hiervoor werd 3000 uur aan mankracht uitgetrokken. [YouTube:body:http://youtu.be/bvqLtbm4pug]Twee keer stilgelegdDe wedstrijd werd vanwege de ernstige supportersrellen tot twee keer toe stilgelegd. Supporters van de voetbalclubs kregen het met elkaar en met de Mobiele Eenheid (ME) aan de stok. Al voor aanvang van het duel waren er vechtpartijtjes tussen heetgebakerde fans.
Drie bussen met FC Oss-fans werden al voor het begin van de wedstrijd terug naar Oss gestuurd, omdat de politie het te onrustig vond om deze fans nog toe te laten. [YouTube:body:http://youtu.be/vPWF-cs-VOQ]OmsingelingEen groepje fans van FC Oss vernielde in stadion De Vliert een hek. De supporters braken daarop uit het uitvak en gingen met supporters van Den Bosch op de vuist. De ME greep snel in en dreef de Osse fans terug. Het hele Oss-vak werd vervolgens omsingeld door politiemensen.
In de tweede helft werd de wedstrijd korte tijd stilgelegd nadat een supporter van FC Den Bosch uit een ander vak het veld opliep. Korte tijd later werd het duel, dat in 0-1 eindigde, opnieuw onderbroken, nadat supporters van FC Den Bosch zich misdroegen.
Meer stadionverboden dan vorig seizoenHet totaal aantal stadionverboden kwam vorig voetbalseizoen uit op 890. Dat zijn er zo'n driehonderd meer dan in het seizoen 2013-2014.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.