Anky van Grunsven nieuwe voorzitter Indoor Brabant: 'Ze heeft enorm netwerk'

24 september 2015 om 17:39
nl
Anky van Grunsven is de nieuwe voorzitter van Indoor Brabant. De amazone uit Erp volgt de in mei overleden Gerrit Jan Swinkels op.
Geschreven door

"Indoor Brabant is 'mijn' concours", legt Van Grunsven uit. "Hier ligt mijn hart. Wat dat betreft is deze stap een logisch gevolg voor me."
Ze is niet van plan haar eigen stempel op het vermaarde paardensportevenement te drukken. "Gerrit Jan en ik dachten over heel veel hetzelfde. Onder meer over de tweede ring, die er tijdens de afgelopen editie is gekomen. We zitten op een supergoede lijn."
'Bemoei me graag overal mee'Van Grunsven hoopt er als nieuwe voorzitter van Indoor Brabant voor te zorgen dat alle deelnemers, bezoekers, sponsoren en andere betrokkenen het evenement 'net zo fantastisch ervaren zoals ze zelf altijd doet'.
Van Grunsven was al bestuurslid bij Indoor Brabant. Zo'n functie is de amazone, volgens zichzelf, op het lijf geschreven. "Ik mag me overal mee bemoeien. Dat doe ik toevallig ook graag."
Uitstraling en ervaring"Gerrit Jan Swinkels is als persoon niet te vervangen", benadrukt collega-amazone Imke Schellekens uit Hooge Mierde. Zij werd in 2012 tweede tijdens de wedstrijd om de Ricoh Prijs die tijdens Indoor Brabant werd verreden.
"Maar ik weet zeker dat de combinatie van de uitstraling van Anky en haar sportieve ervaring haar een hele goede voorzitter maken."
'Veel respect voor Anky'"Anky's netwerk is natuurlijk enorm", laat Sanne Voets weten. De mindervalide amazone uit Berghem won in 2011 tijdens Indoor Brabant de wedstrjd om de Centaur Cup. Dat vormde voor haar de opmaat naar grotere successen.
In 2013 werd ze Europees kampioene en vorig jaar won ze goud tijdens de Wereldruiterspelen in het Franse Caen. "Heel veel ruiters en amazones hebben veel respect voor Anky. En de sfeer en het Indoor Brabantgevoel kent ze als geen ander."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.