Ongeneeslijk zieke Kelly wil nog trouwen met haar Ralph, vrienden maken het mogelijk

15 augustus 2016 om 16:02
nl
"Het moet een onvergetelijke dag worden, dat verdienen ze." Aan het woord is Teun van der Wegen, een vriend van Kelly Hekker (23) en Ralph de Boer (27) uit Bergen op Zoom. Als het allemaal lukt, geven Kelly en Ralph elkaar eind september in Bergen op Zoom het ja-woord.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Een huwelijk organiseren en financieren in anderhalve maand tijd, dat is de uitdaging. Want er is haast bij. Kelly is ongeneeslijk ziek. He begon met baarmoederhalskanker, maar inmiddels is het uitgezaaid naar de heupen, de onderrug, de knieën en de darmen. Kelly zal 2017 niet halen, denken de artsen.
Haast gebodenRalph vroeg Kelly vorig jaar ten huwelijk. Toen wisten ze al dat Kelly ziek was. Geld voor een bruiloft was er toen nog niet, want het stel had net een nieuwbouwhuis gekocht. Nu de artsen geen genezing meer zien voor Kelly, moet haast worden gemaakt.
Moniek Kooijman hoorde van de huwelijksplannen en besloot een actie op te zetten. Ze leerde het stel vorige maand kennen tijdens het festival Concert at Sea in Zeeland. Teun van der Wegen, die al heel lang bevriend is met het stel, sloot zich bij haar actie aan.
Onvergetelijke dagOp internet werd een oproep gedaan. Het is de bedoeling dat er tienduizend euro wordt ingezameld voor een onvergetelijke dag voor het onfortuinlijke stel. Inmiddels stromen de giften binnen. Maandag was al meer dan de helft van het geld binnen. Maar er zijn ook al giften in natura."We weten niet wat ons overkomt", zegt Teun enthousiast. "We krijgen zoveel hartverwarmende reacties." Er is al een trouwauto aangeboden. Ook hebben zich al een fotograaf en een kapster gemeld. En de muziek op de bruiloft dat komt ook wel goed. "Er is zelfs al iemand die een videofilm wil maken van deze dag", zegt Teun.
Energie nodig voor elkaarKelly en Ralph zijn ontzettend blij met het initiatief van hun vrienden. Ze zijn nauw betrokken bij de plannen, maar laten de organisatie aan de vrienden over. Ze hebben alle energie nodig voor elkaar, want het gaat niet zo goed met Kelly. Ze heeft goede en slechte dagen. Ze is vaak moe en heeft veel pijn en daar is niet veel aan te doen.
"Maar ze zijn dol gelukkig met deze mooiste dag in hun leven die eraan zit te komen", zegt Teun. Kelly beseft dat het een huwelijk van korte duur zal zijn. Maar ze wil het heel graag, want voor haar vriend Ralph en hun zoontje van drie moet het een herinnering zijn die die ze de rest van hun leven meedragen.
Mensen die willen bijdragen kunnen terecht op dreamordonate.nl/7145-schitterende-dag of mailen naar [email protected]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.