Jan Waalen

Jan Waalen

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Ik ben werkzaam als verslaggever. Vooral actief op tv, maar ook aan het werk voor radio en internet. Ik maak reportages voor ons nieuwsprogramma Brabant Nieuws. Incidenteel val ik in als redactiechef.

Voor Omroep Brabant Van 1986 tot 1992 heb ik gewerkt als docent levensbeschouwing en geschiedenis op een mbo-opleiding in Eindhoven. In 1981 ben ik als correspondent begonnen bij Omroep Brabant. In 1988 werd ik freelance-radioverslaggever bij d’n Omroep. Sinds 1993 ben ik vaste dienst bij d’n omroep. In 1997 maakte ik de overstap naar televisie, bij de start van onze televisiezender.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant Mijn eerste herinnering aan Omroep Brabant is al wel erg lang geleden. Ik heb thuis op mijn transistorradiootje op 1 september 1976 de allereerste radiouitzending van Omroep Brabant gehoord met presentratrice Els van Essen. Dat was toen een revolutie: een radio-programma dat niet uit Hilversum kwam.

Waarom Omroep Brabant? Omroep Brabant brengt het snelst het nieuws uit de hele provincie.

Het gevoel van hier Bij Brabant denk ik aan vertrouwd, zandgrond, zachte g, familie, gezelligheid en mijn geboortedorp Netersel.

In mijn vrije tijd Ben ik te vinden in de sportschool aan de gewichten of in het repetitielokaal van poporkest waarin ik trombone speel.

Volg Jan Waalen op Twitter.

Artikelen van Jan Waalen

Extra touringcars en mondkapjes voor personeel bij slachtbedrijf Vion levert chaotische situatie op

Chaotische taferelen bij de poort van slachthuis Vion in Boxtel. Personeelsbusjes en touringcars rijden af en aan. De ochtendploeg gaat naar huis, de middagploeg komt aan. Elke ploeg bestaat uit 600 tot 800 medewerkers. Ze worden gehaald en gebracht uit de hele provincie en daarbuiten. Vion zette donderdag namelijk in het hele land extra touringcars in om personeel te vervoeren. Dat is nodig omdat Vion het eerder niet nauw genoeg nam met de coronamaatregels.

Extra touringcars en mondkapjes voor personeel bij slachtbedrijf Vion

Maarten van der Weijden gaat niet nog een keer de Elfstedentocht zwemmen: 'Ik denk dat dit het was'

Maarten van der Weijden heeft niet de ambitie om nog een keer de Elfstedentocht te zwemmen. Vorig jaar moest de zwemmer uit Waspik een poging staken. Bij Dokkum gaf hij toen op. Een tweede poging de afgelopen dagen was wél succesvol. Van der Weijden voltooide maandag de immense zwemtocht en haalde daarmee 3,9 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Dat bedrag is inmiddels opgelopen tot 5,1 miljoen euro.

Maarten van der Weijden (Foto: Omrop Fryslân)