Jan Waalen

Jan Waalen

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Ik ben werkzaam als verslaggever. Vooral actief op tv, maar ook aan het werk voor radio en internet. Ik maak reportages voor ons nieuwsprogramma Brabant Nieuws. Incidenteel val ik in als redactiechef.

Voor Omroep Brabant Van 1986 tot 1992 heb ik gewerkt als docent levensbeschouwing en geschiedenis op een mbo-opleiding in Eindhoven. In 1981 ben ik als correspondent begonnen bij Omroep Brabant. In 1988 werd ik freelance-radioverslaggever bij d’n Omroep. Sinds 1993 ben ik vaste dienst bij d’n omroep. In 1997 maakte ik de overstap naar televisie, bij de start van onze televisiezender.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant Mijn eerste herinnering aan Omroep Brabant is al wel erg lang geleden. Ik heb thuis op mijn transistorradiootje op 1 september 1976 de allereerste radiouitzending van Omroep Brabant gehoord met presentratrice Els van Essen. Dat was toen een revolutie: een radio-programma dat niet uit Hilversum kwam.

Waarom Omroep Brabant? Omroep Brabant brengt het snelst het nieuws uit de hele provincie.

Het gevoel van hier Bij Brabant denk ik aan vertrouwd, zandgrond, zachte g, familie, gezelligheid en mijn geboortedorp Netersel.

In mijn vrije tijd Ben ik te vinden in de sportschool aan de gewichten of in het repetitielokaal van poporkest waarin ik trombone speel.

Volg Jan Waalen op Twitter.

Artikelen van Jan Waalen