Groots met een harde G aan de Amstel: carnaval verovert de hoofdstad met Alaaf& Kicking

25 september 2015 om 09:25
nl
Liefhebbers van carnaval in Amsterdam hoeven in het komende carnavalsseizoen niet meer per se in de polonaise naar ons mooie Brabant. Op 22 januari wordt in de hoofdstad het carnavalsfeest Alaaf& Kicking gehouden. Dat maakte de van oorsprong Bredase organisator Freek Haverman vrijdag bekend.
Geschreven door

Samen met Jeroen Balkenende organiseert hij het feest in de Melkweg. Het tweetal woont en werkt al jaren in Amsterdam, maar het Brabantse bloed blijft stromen, net als de liefde voor carnaval.
Brabantse artiesten naar AmsterdamVolgens de organisatoren wint het carnavalsfeest aan populariteit in de hoofdstad. ''Steeds weer reizen meer en meer Amsterdammers vanuit de hoofdstad in februari naar het zuiden om deel te nemen aan het grootste, jaarlijks terugkerende volksfeest van het land'', vertelt Haverman.
Voor de grote verkleedpartij zijn al artiesten geboekt als de Gebroeders Ko, Lamme Frans, Snollebollekes en Veul Gère met Ferry van de Zaande.
Brabantborrel in hoofdstadDe hoofdstad staat vrijdagmiddag sowieso in het teken van Brabant. Daar wordt een grote borrel voor Brabanders in Amsterdam georganiseerd. Voor de zogenaamde BRAMBO hebben zich zo'n 1700 mensen via Facebook aangemeld.
De borrel speciaal voor Amsterdammers die het Brabantse leven missen begint om vijf uur 's middags in Dok Amsterdam. ''Er zijn worstenbroodjes en de bekende Brabantse alcoholische drankjes'', zegt Haverman.
Carnavalsnaam Amsterdam gezocht!Tijdens deze borrel wordt het Amsterdamse carnavalsfeest Alaaf& Kicking groots aangekondigd. Omdat elke plaats in Brabant zijn eigen naam heeft tijdens carnaval, is de organisatie nog op zoek naar een originele tijdelijke naam.
Op de elfde van de elfde wordt de Amsterdamse carnavalsnaam bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.