Video

Breda pakt zwerfvuil aan met 3D-tekening op het Brabantplein

24 september 2015 om 20:37
nl
Hij maakt hoogwaardige 3D-tekeningen op straat en is in zijn vak een wereldtopper. Straatkunstenaar Leon Keer was de afgelopen dagen nou eens niet aan het werk in Londen of New York maar heel gewoontjes in Breda.
Geschreven door

Op het Brabantplein in Breda verschijnt de nieuwste creatie van Leon Keer. Dit keer vanwege het regenachtige weer niet in krijt, maar in acrylverf. "Dit blijft zo'n drie weken zitten en is vrij goed weersbestendig." Keer maakt de tekening op verzoek van de gemeente Breda.
BewonderingOp artistieke wijze wil de gemeente het probleem van afval op straat en zwerfvuil onder de aandacht brengen. De 3D-tekening stelt een meisje voor dat toevalligerwijs ook aan het stoepkrijten is, maar dan in een omgeving vol rotzooi.
Of omstanders die boodschap begrijpen, is nog maar de vraag. Waardering en veel bewondering voor het vakmanschap van de straatkunstenaar is er wel.
De diepte in"Is heel knap wat deze man aan het maken is", merkt een jonge studente op die uiteraard een foto maakt met haar smartphone. Om de diepte in de tekening optimaal te kunnen ervaren, heeft Leon Keer ook een paar voetstappen op het Brabantplein getekend.
Als je op de voetstappen gaat staan en richting de 3D-tekening kijkt is de diepte in de tekening 'heel diep'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.