Vereniging voor Beroeps Wielrenners wil vangnet voor werkloze en geblesseerde renners

24 september 2015 om 19:15
nl
De Vereniging voor Beroeps Wielrenners (VVBW) wil een fonds in het leven roepen als vangnet voor zwaar geblesseerde, werkloze of gestopte wielrenners. Dat fonds moet bestaan uit verschillende diensten, zoals loopbaanadvies of verzekeringen.
Profielfoto van Asseldonk Paul van
Geschreven door
Asseldonk Paul van

Wielrennen is groot in onze provincie. Er zijn veel aansprekende renners en koersen en evenzoveel liefhebbers.
Het grote publiek ziet de renners als sterren en denkt dat ze een bovenmodaal salaris verdienen. Toch klopt dat niet. Er is een aantal grootverdieners, maar de meesten doen het met een minimum salaris.
Van droom naar diep gatVoorzitter van de VVBW en oud-profwielrenner Bobbie Traksel kreeg zelf als 18-jarige een profcontract aangeboden. Daarmee werd hij de jongste profrenner ooit in Nederland. "En dat betekende direct van school af", vertelt Bobbie.
"Logisch want je wil je droom volgen, maar voor velen is het niet verstandig. Het betekent dat je na je actieve carrière in een diep gat kan vallen." Daarom wil de vereniging de renners na hun actieve loopbaan ondersteunen.
Advies van Robert GesinkDaarvoor is geld nodig. En dat wordt ingezameld op 18 oktober tijdens het wielerevenement 'Ride with the Pros' in Utrecht. Liefhebbers kunnen dan een dagje optrekken met de profs van Roompot Oranje Peloton, Team LottoNL-Jumbo en Team Giant-Alpecin.
Bobbie Traksel: "Wat is er mooier dan advies krijgen van Robert Gesink of Tom Dumoulin over hoe je op je fiets zit? Het moet een groot feest worden voor de wielersport."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.