Lady Aïda organiseert Eye Experiment in Eindhoven: 'Zo vind je emoties van jezelf in een ander' - Omroep Brabant

Lady Aïda organiseert Eye Experiment in Eindhoven: 'Zo vind je emoties van jezelf in een ander'

24 september 2015 om 19:25
nl
Contact maken. Dat is het idee achter The World's Biggest Eye Contact Experiment op 15 oktober. Wereldwijd kijken mensen elkaar dan tegelijkertijd in de ogen, om dichter bij wereldvrede te komen. De Eindhovense Aïda Spaninks, ook bekend als DJ Lady Aïda, zag op Facebook een filmpje voorbijkomen en was helemaal enthousiast. "In de ogen van een ander vind je emoties van jezelf."
Geschreven door

Zelf vindt Spaninks het niet moeilijk om iemand anders in de ogen te kijken. Zelf heeft ze dit voor het laatst intens gedaan tijdens een festival in Frankrijk afgelopen zomer. "Daar moest je je partner vijf keer per dag een uur aankijken."
FilmpjeVan het onderstaande filmpje raakte Spaninks geëmotioneerd. "Ik krijg de tranen in mijn ogen van de man met de koptelefoon. Je voelt zijn emotie." Het inspireerde haar om zo'n experiment in Eindhoven te organiseren.
[youtube:body:https://youtu.be/1EumnijQBhw]
BoodschapEn daarom staat het 18 Septemberplein in Eindhoven op 15 oktober in het teken van het eye-experiment. "Het is de bedoeling dat mensen zelf iets meenemen voor zichzelf en het liefst ook voor een ander om op te zitten. Het is de bedoeling dat je dan één minuut in elkaars ogen kijkt", vertelt Spaninks. "En de boodschap van dit moment is om een stapje dichter bij de wereldvrede te komen."
Spaninks merkt dat iedereen het druk heeft. "Maar met oogcontact vergroot je het bewustzijn." Op dit moment staat de teller op 190 deelnemers. Aanmelden kan via de Facebookpagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.