PSV verwacht flinke boete van UEFA: supporters blokkeren weer trappen tijdens Europees duel

24 september 2015 om 20:16 • Aangepast 21 november 2020 om 15:47
nl
PSV houdt rekening met een boete van enkele tienduizenden euro's nadat de Europese voetbalbond UEFA de club officieel in staat van beschuldiging heeft gesteld omdat supporters de tribunetrappen blokkeerden, vorige week tijdens de wedstrijd tegen Manchester United (2-1) in de Champions League.
Profielfoto van
Geschreven door

Eerder kreeg PSV al voor in totaal 38.000 euro boetes voor dezelfde overtreding na Europese thuiswedstrijden tegen Zulte Waregem (2013), Sjachtjor Soligorsk en Panathinaikos (beide 2014).
ZIE OOK: PSV stunt tegen Manchester United: 2-1
'Wij gaan harder optreden'PSV is vanwege de dreigende boete van plan om harder op te treden tegen supporters die op de trappen blijven staan. De club dreigt met boetes of zelfs stadionverboden voor fans die zich niet houden aan de regels, kondigde directeur Toon Gerbrands donderdag aan.  
“Omdat PSV al een aantal boetes voor dit vergrijp heeft gekregen, houdt de UEFA dit streng in de gaten. In het kader van de veiligheid is het nu eenmaal verboden om tijdens wedstrijden op de trappen te staan", vertelt de directeur van PSV.
'Probleem samen oplossen'"Controleurs krijgen de opdracht mee hier extra op te letten. Want het kost PSV zo veel geld”, aldus Toon Gerbrands, die daarom de fans oproept tijdens wedstrijden niet meer op de trappen te gaan staan.
Gerbrands hoopt op een vreedzame oplossing. “Volgens mij hebben onze supporters het beste met ons voor. Ze steunen ons door dik en dun en daarom hoop ik op begrip. Deze strijd kunnen we met PSV niet winnen. We hopen dat we dit probleem samen met de supporters kunnen oplossen.”[YouTube:body:https://youtu.be/544wyDe6yGU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.