Gerard de Rooy kiest toch voor Dakar Rally

24 september 2015 om 21:39
nl
Team Iveco Petronas De Rooy zal met minimaal drie trucks deelnemen aan de Dakar Rally 2016. Eerder liet kopman Gerard de Rooy weten het erg jammer te vinden dat Peru zichzelf had teruggetrokken uit de route. Hij twijfelde over deelname, maar zal samen met Ton van Genugten uit Best en de Tsjech Ales Loprais aan de start verschijnen.
Geschreven door

In nauw overleg met partners Iveco en Petronas en na een verhelderend gesprek met Dakar-organisator ASO heeft Team De Rooy nu toch besloten te kiezen voor de Dakar Rally.
Vertrouwen in de organisatie“Het is heel jammer dat er amper duinen in de route zijn na de terugtrekking van Peru,” zegt kopman Gerard de Rooy. “Mijn eerste reactie was dan ook: ‘Wat heeft het voor zin om daarheen te gaan als er geen duinen zijn?’ Ik heb veel overleg gehad met ASO, om van hun te horen wat hun plannen zijn en ze hebben me uitgelegd wat ze hebben gedaan om een alternatieve route samen te stellen.”
De Rooy heeft vertrouwen in de organisatie: “Ik waardeer die inzet en ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe wedstrijddirecteur Marc Coma goed genoeg begrijpt wat er nodig is om een mooie wedstrijd te maken. Uit wat ASO me heeft verteld, heb ik de indruk dat het toch best een selectief parkoers wordt, met zoveel zand als mogelijk.”
‘Mijn zorgen geuit'Ik heb mijn zorgen geuit, dat er te weinig ruimte zal zijn voor de trucks om in te halen en dat we moeten treintjerijden in het stof en ze hebben me verzekerd dat ze daar goed naar gaan kijken. Al met al heeft dat ons en onze partners Iveco en Petronas overtuigd om naar Zuid-Amerika te gaan, ook al omdat de veiligheid en de competitie in Afrika toch wel een bezwaar waren.”
Gerard de Rooy won de rally in 2012, werd vierde in 2013 en tweede in 2014. In de afgelopen Dakar wierp één dag met grote problemen hem ver terug om uiteindelijk als negende te finishen.
Ton van Genugten sloot de editie 2015 af op de elfde plaats en heeft zijn zinnen gezet op een klassering in de top tien met zijn Iveco. De Tsjech Ales Loprais eindigde afgelopen januari op de vierde plaats en wil ten minste zijn beste klassering (derde in 2007) evenaren.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.