Dankzij prachtige goal knikkert Helmond Sport RKC Waalwijk uit de beker: 'Hij krulde er lekker in'

25 september 2015 om 00:31 • Aangepast 21 november 2020 om 15:47
Helmond Sport heeft donderdag ten koste van RKC Waalwijk de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van trainer Jan van Dijk won het duel tussen de clubs uit de Jupiler League in Waalwijk met 1-2. Invaller Roel van de Sande schoot Helmond met een fraai afstandsschot in de kruising naar de zege. "Deze was erg lekker, ik ben er superblij me".

Op het kunstgras in Waalwijk was er de eerste vijfentwintig minuten vrijwel niets te beleven. Beide ploegen speelden weliswaar met open vizier, maar kwamen nauwelijks in het zestienmetergebied van de tegenstander. Het matig opgekomen publiek moest het doen met een paar mislukte schoten van afstand.
KopballenDoor twee kopballen van RKC-speler Rigino Cicilia vlak achter elkaar, kwam er dan eindelijk wat leven in de brouwerij. Een, wegens duwen, afgekeurde goal met het hoofd van Aleksander Bjelical zorgde aan de andere kant eveneens voor wat opwinding.
In de 37e minuut was het wel raak, Helmond Sport-verdediger Bjelica ging flink in de fout waardoor Rigino Cicillia kon profiteren. Met een wippertje verschalkte hij doelman Van der Steen, 1-0. Maar Helmond Sport kwam op slag van rust op gelijke hoogte, een vrije trap werd binnengekopt door Carlo de Reuver.

Meer druk, meer kansenIn de tweede helft ging Helmond Sport wat meer druk zetten en waren er meteen kansen voor beide teams. Cicilia schoot bijvoorbeeld na een counter voorlangs en een gevaarlijk schot van Justiana werd door RKC-keeper knap tot een hoekschop verwerkt.
Lang duurde die opleving echter niet, de kansen werden weer spaarzaam. Ondanks dat er strijd geleverd werd, was het hoogtepunt een schot van RKC'er Steef Nieuwendaal dat hoog over ging. Voor een deel van de toeschouwers mocht er wellicht direct worden overgegaan tot strafschoppen.
Prachtige goal Van der SandeTot verlenging en strafschoppen kwam het niet. Met een prachtige goal verschalkte invaller Roel van der Sande in de 83e minuut RKC-keeper Vos vanaf een metertje of twintig. Cicilia verprutste kort daarna nog een enorme kans op de gelijkmaker waardoor Helmond Sport dankzij de 2-1 zege verder bekert.
'Hij schiet hem fantastisch binnen'"Ik had eigenlijk het idee om Vicento weg te steken", vertelt matchwinnaar Van de Sande over zijn doelpunt. "Maar de bal kwam niet helemaal goed, dus toen dacht ik: 'ik schiet hem op goal'. De keeper stond net iets te ver voor zijn goal en hij krulde er heerlijk in. Dat was bewust ja, dan kan je avond niet meer stuk."
"Hij schiet hem fantastisch binnen", zegt RKC-keeper Ralph Vos. "Ik zat er heel licht aan, maar ik kon hem niet uit het doel werken. Ik denk wel dat ik op de juiste positie stond. Tja, als zo'n bal de kruising in vliegt is dat ook de kwaliteit van de speler. Het verlies was onnodig, want op basis van kansen ging het gelijk op."