Afvalexpert Maaike Kroon van TU/e is Wetenschapstalent 2015

25 september 2015 om 01:29
nl
Maaike Kroon (35), hoogleraar scheidingstechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven, is donderdagavond uitgeroepen tot New Scientist Wetenschapstalent 2015. De prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.
Geschreven door

Juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan maakte de winnaar bekend tijdens een bijeenkomst over toponderzoek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
Jonge vrouwelijke hoogleraar van Nederland ooitKroon promoveerde in twee jaar tijd cum laude in de chemische technologie aan de TU Delft. In 2011 startte ze als jongste vrouwelijke hoogleraar van Nederland aan de TU Eindhoven.
Daar tuigde ze een onderzoeksgroep op voor onderzoek naar efficiënte scheidingsmethoden om (afval)stromen te zuiveren en waardevolle materialen terug te winnen. Naast haar onderzoeksactiviteiten zet ze zich in voor wetenschapsbeleid, onder meer als lid van de Jonge Akademie.
‘Onderzoeker om te koesteren’"Maaike Kroon combineert een indrukwekkend wetenschappelijk talent met een passie voor duurzaamheid", aldus juryvoorzitter Rinnooy Kan. "Een onderzoeker om te koesteren!"
Als winnares ontvangt Kroon een geldbedrag van 1500 euro, een trofee en een kennisboekenpakket. De prijs, een initiatief van het populairwetenschappelijke magazine New Scientist, is in het leven geroepen om jong (en nog niet ontdekt) wetenschappelijk talent een platform te bieden en hen te stimuleren in hun onderzoek.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.