WK wielrennen in Richmond: Sam Oomen en Yara Kastelijn hopen hoge ogen te gooien - Omroep Brabant

WK wielrennen in Richmond: Sam Oomen en Yara Kastelijn hopen hoge ogen te gooien

25 september 2015 om 02:44
nl
Tijdens de eerste wegraces bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Richmond is het vrijdag de beurt aan de talenten. Grote kans dat de toppers van vrijdag uit Brabant komen. Sam Oomen uit Tilburg en Yara Kastelijn uit Neerkant, willen allebei tijdens het WK een rol spelen in de finale. Ze zijn al verzekerd van een mooie transfer.
Geschreven door

Yara Kastelijn werd onlangs gestrikt door het Rabo Liv Team van Marianne Vos, klimtalent Sam Oomen heeft al een profcontract op zak. Hij mag het alleen nog niet de wereld in slingeren van de sponsor. Het is echter duidelijk dat hij volgend jaar voor Giant-Alpecin fietst, de ploeg van Koen de Kort uit Liempde.
Ook zijn huidige ploegleider - en vertrouwenspersoon - Arthur van Dongen maakt de overstap naar die formatie. "We zien het binnenkort. Giant-Alpecin ligt wel voor de hand, maar ik mag er niks over zeggen", zegt Oomen.
'Ik kan veel leren bij Rabobank'Kastelijn mag haar transfer wel al met iedereen delen. "Een mooie stap. Ik kan niet beter krijgen. Rabobank is in mijn positie de beste ploeg waar ik heen kan. Ik kan er echt veel gaan leren. Het was een hele eer dat ze me belden."
Beide wielrenners kunnen in ieder geval bevestigen dat ze een fraai jaar hebben gehad. Vooral Oomen, een klimtalent, maakte indruk door als 20-jarige tussen de profs achtste te worden in de Tour de l'Ain. "Vorige maand, dat was echt gaaf. Toen had ik zulke goede benen, het gaf echt veel vertrouwen."
'Ik moet nog veel meer laten zien'De prestatie was in alle kranten terug te lezen. En zoals dat gaat in Nederland, wordt er dan meteen gedacht aan een grote toekomst in de grote rondes. "Ik heb het ook gelezen, maar zo wil ik niet denken. Ik moet nog veel meer laten zien. Het is wel een goede keuze van me geweest om met mijn studie psychologie te stoppen. Het is het waard geweest, een wijze keuze."
Oomen is via een wat alternatievere route  in het peloton beland. Zoals een stratenmaker eerder rücksichtslos op de pedalen ramt, zo weegt hij iedere beslissing in een koers af.  "Ik denk wel veel na op de fiets. Ik kan wel filosoferen. Daar kun je je zelf ook gek mee maken. Het zou makkelijker zijn om gewoon beslissingen te nemen."
Laatste wedstrijd van het jaarHet wereldkampioenschap in Richmond is de laatste wedstrijd van het jaar voor Oomen en Kastelijn. Zijn ze favoriet? Oomen: "Hmm, ik zou me zelf niet als eerste opschrijven voor de regenboogtrui. Maar ik wil wel een rol spelen in de finale." Kastelijn: "Ik ben tweedejaars junior. Op het einde wil ik nog een mooie aanval plaatsen. En dan maar zien waar ik uit ga komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.