Verdachte van moord op Mick (48) uit Tilburg is een tbs'er die met verlof was

25 september 2015 om 13:26
nl
De 20-jarige man die deze week werd aangehouden voor een dodelijke roofoverval op Mick (48) in Tilburg is een jeugd-tbs'er die met verlof was.
Geschreven door

De man keerde na de schietpartij vorige week zelf terug naar zijn cel, laat een woordvoerder van Veiligheid en Justitie weten. "Hij was op de afgesproken tijd terug en er leek toen dus niks aan de hand."
Zware geweldsmisdrijvenDe verdachte zat vast voor zware geweldsmisdrijven en zat in de laatste fase van zijn detentie, waarbij verlof hem op een terugkeer in de maatschappij moet voorbereiden.
"Als blijkt dat hij dit inderdaad heeft gedaan, zal er een diepgaand onderzoek komen hoe het kon gebeuren dat hij op verlof mocht en toch zo in de fout is gegaan'', zegt de woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Betuwestraat TilburgDe 20-jarige TBS-er wordt verdacht van betrokkenheid bij de roofoverval die op 16 september plaatsvond in een huis in de Betuwestraat in Tilburg. Bij de overval kwam de 48-jarige Mick om het leven bij een schietpartij. Twee mannen sloegen na de schietpartij op de vlucht. Woensdagochtend is de 20-jarige man in de gevangenis in Spijkenisse aangehouden. Ook een 19-jarige Rotterdammer is opgepakt.
Vier mannen die in huis waren werden aangehouden. Later werd nog een vijfde man aangehouden. Een dag na de overval werd het vijftal weer vrijgelaten.
RecidiveDe verdachte was door de rechter een PIJ-maatregel opgelegd, een vorm van jeugd-TBS. De allermoeilijkste gevallen komen daar voor in aanmerking. Het zijn jongeren die ernstige misdrijven hebben gepleegd en die vaak zwakbegaafd zijn of psychische problemen hebben.
Het recidivegevaar is bij jonge tbs'ers groter dan bij volwassenen die een tbs-behandeling hebben gehad. Om die reden is onlangs de maximum duur van de PIJ-maatregel verlengd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.