Video

Cuijk heeft weer een schouwburg: 'We willen hier ook grote theaterproducties'

25 september 2015 om 12:33 • Aangepast 21 november 2020 om 15:46
nl
Cuijk heeft na ruim twee jaar weer een schouwburg. Vrijdagavond wordt het gebouw met de naam Schouwburg Cuijk officieel geopend door Commissaris van de koning Wim van de Donk.
Profielfoto van
Geschreven door

Het oude gebouw uit 1957 werd afgebroken en nu staat er weer een nieuw theater. Toch zijn er nog zeker wel dingen van het oude gebouw te herkennen. "De nieuwe schouwburg staat op dezelfde fundering. Het rijksmonumentaal fraterhuis is helemaal geïntegreerd in de nieuwe foyer", zegt directer Sjoerd Meijer.[tweet:body:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/647313996773769216] De grote zaal heeft 630 stoelen en een balkon die om de zaal heen loopt. "We noemen dit een middelgrote zaal, maar we kunnen zeker in deze zaal de grote theaterproducties laten zien", vertelt Meijer.  "Op dit podium kan eigenlijk alles staan."
'Zeker vraag naar theater'Hoewel Cuijk geen grote stad is, denkt de directeur van de schouwburg dat er zeker in Cuijk vraag is naar een theater. "We hebben een lange historie met theater in Cuijk. In 1957 stond hier al een theater en toen woonden er dacht ik 4000 mensen. Dus meerdere generaties hebben het theater als traditie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!