Marokkaans jongetje tijdens Offerfeest mishandeld op Pagnevaartweg Oudenbosch: 'Ik maak je dood!'

25 september 2015 om 15:13
nl
Het had donderdag zo'n mooie feestdag moeten worden voor een tienjarig Marokkaans jongetje uit Roosendaal. Samen met zijn familie vierde hij het Islamitisch Offerfeest in Oudenbosch. Maar aan de feestvreugde kwam voortijdig een einde toen hij tijdens het buitenspelen flink werd toegetakeld door een tuinman die op de Pagnevaartweg aan het werk was.
Geschreven door

"Vanuit het niets werd hij bij zijn keel gegrepen en vervolgens geschopt. Hij zit vol blauwe plekken en striemen. En de dader loopt nog vrij rond", aldus de moeder het het nog altijd geschrokken slachtoffertje.
Wat Kerstmis is voor christenen, is het Offerfeest voor moslims. En omdat het groot feest was, kreeg het jongetje donderdagmiddag wat geld mee om samen met zijn 13-jarige broer en zijn 12-jarig neefje wat lekkers te gaan kopen bij de supermarkt.
TuinmannenRond drie uur liep het drietal met drinken en chips over de Pagnevaartweg terug naar huis. Ter hoogte van het Markland College waren twee mannen in een plantsoen aan het werk. Daar ging het mis.
"Zonder aanleiding kwam een van de mannen vanachter een busje met aanhanger vandaan en rende naar het tienjarige jongetje toe. Het slachtoffertje werd bij zijn keel gepakt, in de struiken geduwd en drie keer geschopt", vertelt zijn moeder.
Overstuur"Als ik je nog één keer zie, maak ik je dood!', zou de dader nog hebben geroepen. Met hulp van zijn broer en neefje kon het jongetje aan verdere ellende ontsnappen. De kinderen renden overstuur naar huis en vertelden aan hun ouders wat er was gebeurd.
Vader en oom gingen meteen naar de plek toe om verhaal te halen. Ook de politie kwam erbij.  "Maar de drie agenten deden in eerste instantie niets. Een van de twee tuinmannen, vermoedelijk de dader, was weggelopen", vervolgt de moeder.
Politie onderzoekt mishandelingPas 's avonds is er op het politiebureau in Roosendaal aangifte gedaan. "We zijn daar wel goed geholpen" , benadrukt ze. Een woordvoerder van de politie laat desgevraagd weten de zaak hoog op te nemen en is een onderzoek naar de mishandeling begonnen.
Waarom de gemoederen in de Pagnevaartweg hoog opliepen, is niet duidelijk. "Misschien is mijn zoon gewoon aangezien voor een ander kind dat wellicht eerder kattenkwaad heeft uitgehaald", aldus de moeder.
Kneuzing door werkschoenenOok vrijdag is het slachtoffertje nog flink ontdaan van het geweld. "Hij kan vandaag niet naar school. Vrijdagmorgen ben ik met mijn zoontje naar de huisarts geweest. Die heeft de verwondingen bekeken. De werkschoenen die de tuinman tijdens het schoppen droeg, heeft voor een flinke kneuzing gezorgd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.