Man die explosie veroorzaakte in appartementencomplex Helmond hoeft niet de cel in

25 september 2015 om 15:46
nl
De man (43) die in november 2010 een zware explosie veroorzaakte in zijn eigen flat in appartementencomplex De Wentelaar in Helmond is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Hij hoeft van het hof in Den Bosch dus niet de cel in.
Geschreven door

De man heeft volgens het hof de explosie en de brand die hierop volgde veroorzaakt. Hij heeft hiermee het leven en de gezondheid van zijn medebewoners in het complex in Helmond in gevaar gebracht.
Het hof legt een voorwaardelijke celstraf op omdat de Helmonder verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook is bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de man als gevolg van de explosie zelf ernstige brandwonden heeft opgelopen. Hij is hiervoor meerdere keren geopereerd.
Bij het bepalen van de straf is daarnaast rekening gehouden met de toekomst van het familiebedrijf van de man. Omdat zijn vader ernstig ziek is, is hij verantwoordelijk voor het bedrijf.
Proeftijd twee jaarHet hof in Den Bosch verbindt aan de voorwaardelijke celstraf een proeftijd van twee jaar. De rechtbank legde de Helmonder eerder een onvoorwaardelijke celstraf van zes maanden op. Dit was ook de eis van justitie in hoger beroep.
De zware explosie op 29 november 2010 sloeg een deel van de voorpui weg van het wooncomplex aan de Arcadestraat in de Helmondse nieuwbouwwijk Suytkade. De bewoners van het wooncomplex moesten als gevolg hiervan de nacht elders doorbrengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.