‘Ondankbare vrouw in 'Help Mijn Man is Klusser' mooiste moment in decennium John Williams’

25 september 2015 om 20:05
nl
De 27-jarige vrouw uit Roosendaal die teleurgesteld reageerde op haar nieuwe keuken in het RTL 4-programma ‘Help mijn man is klusser’, speelde de hoofdrol in het mooiste moment in de loopbaan van presentator John Williams. Die conclusie maakt televisierecensent Haro Kraak van De Volkskrant. Ruim anderhalf miljoen mensen zagen hoe de 28-jarige Karin en de vijftigjarige Rien al twee jaar in een bouwvallig klushuis woonden.
Geschreven door

Presentator Williams en zijn klusteam gingen over tot actie en zagen met lede ogen hoe Karin ontevreden reageerde op het eindresultaat. Volgens recensent Kraak kon het haast niet anders dan dat er iemand een keer anders zou reageren na een grondige verbouwing.
“Zoveel goede bedoelingen, zo'n verdacht hoge succesratio, het kon haast niet anders dan dat hij een keer iemand zou teleurstellen”, schrijft hij in zijn opiniestuk.
ZIE OOK: Ondankbare vrouw (28) uit Roosendaal bij 'Help, mijn man is klusser': ‘Waar zijn m'n stopcontacten?’
'Haatmails verwijderd'De uitzending maakte die avond de tongen los. Vooral op sociale media moest de Roosendaalse het ontgelden. “Ik ben overspoeld met reacties”, vertelde Karin aan Omroep Brabant.
"Ondertussen heb ik al 250 haatmails op Facebook moeten verwijderen. Ze zeggen dat ik een zeikwijf ben en plaatsten kotsende emoticons op mijn Facebook-pagina."
De Roosendaalse vindt dat RTL een rol heeft gespeeld bij het beeld dat van haar is ontstaan. "De positieve dingen die ik ook heb gezegd, zijn niet uitgezonden. Bijvoorbeeld dat ik blij ben dat we nu een bank hebben waar we met z'n allen op kunnen zitten."
ZIE OOK: 'Ik ben dankbaar, maar dat kwam niet over', zegt Karin de Jongh na ophef
'Niet gemanipuleerd'Woordvoerder Roos Franssen van RTL Nederland ontkende dat er gemanipuleerd is: "We hebben het in beeld gebracht zoals het is gebeurd", vertelde Franssen destijds. "Het enige dat wij gedaan hebben, is geregistreerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.