Twee 'digitale loverboys' uit Eindhoven krijgen celstraffen voor oplichting via Tinder

25 september 2015 om 16:47
nl
De rechtbank in Den Haag heeft de Eindhovenaar Dennis M. (26) veroordeeld tot een celstraf van drie jaar wegens oplichting van vrouwen met wie hij via Tinder en andere datingsites afspraakjes had gemaakt. Zijn handlanger Yassin el A.(31), ook uit Eindhoven, krijgt 26 maanden cel waarvan acht maanden voorwaardelijk.
Geschreven door

De Eindhovenaren, die begin dit jaar in Leidschendam zijn aangehouden, waren door justitie in de media aangeduid als 'digitale loverboys'. De officier van justitie eiste twee weken geleden tijdens de strafzitting tegen Dennis M. vier jaar cel, en tegen Yassin el A. drie jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk.
Afspraakjes in Den HaagDennis M. kreeg via de datingsites contact met zijn slachtoffers. Na wat geappt te hebben, maakte hij in de regio Den Haag vervolgens een afspraakje met hen. Als de slachtoffers bij hem in de auto zaten, kwam Yassin el A. erbij.
De mannen hingen een verhaal op dat een auto was weggesleept en vroegen de dames dan of ze hun pinpassen mochten gebruiken om de boetes te betalen. De verbouwereerde vrouwen gaven daar dan toestemming voor.
Chantage met sekfilmpjeDaarna werden er flinke bedragen van hun rekening gehaald. Volgens de Haagse rechtbank gingen de mannen op 'doortrapte en geraffineerde' wijze te werk. Dennis M. zou misbruik hebben gemaakt van 'gevoelens van genegenheid', die hij bij zijn slachtoffers had opgewekt.
De rechtbank acht hem ook schuldig aan een chantagepoging. Hij zou één van zijn dates gedreigd hebben een seksueel getint filmpje met haar te verspreiden als ze hem geen 150 euro betaalde.
Dennis M. en Yassin el A. vonden dat ze ten onrechte zijn afgeschilderd als digitale loverboys. De rechtbank meent echter dat het een juiste aanduiding is voor de oplichtingspraktijken van de Eindhovenaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.