Droom in duigen: ex-kankerpatiënte Stephanie van Gool krijgt borstoperatie definitief niet vergoed

25 september 2015 om 20:06
nl
De kogel is door de kerk: Stephanie van Gool uit Helmond kan fluiten naar een nieuwe borstoperatie. De ex-kankerpatiënte kreeg deze week een brief binnen van de Tilburgse zorgverzekeraar CZ waarin stond dat de ingreep niet vergoed kan worden. "Mijn huisarts zegt dat ik het juridisch moet gaan aanpakken. Ik heb in elk geval al een klacht ingediend", laat Stephanie vrijdag verbitterd weten.
Geschreven door

Na overleg met haar plastisch chirurg deed Stephanie twee weken geleden een nieuwe aanvraag voor een borstoperatie bij haar zorgverzekeraar. De Helmondse wil behandeld worden omdat het verschil tussen haar linkerborst en de prothese in haar ogen te groot is.
'Zo zijn de regels'“Volgens mijn plastisch chirurg is er sprake van verminking en hoor ik dit gewoon vergoed te krijgen”, vertelde ze kwaad aan Omroep Brabant. CZ benadrukte vorige week dat de voorgestelde ingreep niet onder het basispakket valt.
Daarnaast dient de zorgverzekeraar bij de toetsing rekening te houden met de richtlijnen die de overheid opstelt. “We kunnen daar niet zomaar van afwijken. Zo zijn de regels nou eenmaal.”
ZIE OOK: Kankerpatiënte Stephanie furieus over afwijzing borstoperatie: 'Ik wil mijn vrouwelijkheid terug'
De 32-jarige Stephanie verloor door haar strijd tegen borstkanker haar rechterborst. Op kosten van het CZ kreeg ze de mogelijkheid een nieuwe borst te reconstrueren. Dat ging een aantal keren goed, maar bij de laatste ingreep bleek het verschil tussen haar linkerborst en de prothese veel te groot.
Structureel misDe Helmondse meldde eerder dat er ‘iets structureel mis is in de Nederlandse zorgsector’. “Ik wil mezelf gewoon weer in de spiegel durven aankijken. Met eigen ogen zien dat ik nog een vrouw ben.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.