Onderzoek De Zorgboog na mishandeling met kussen: 'Geen eerdere verdachte situaties'

25 september 2015 om 19:08
nl
Uit het onderzoek van zorginstelling De Zorgboog in Helmond naar de medewerker die een bewoner een kussen in het gezicht drukte zijn 'geen eerdere verdachte situaties’ naar voren gekomen. Dit laat voorzitter van de raad van bestuur, Henri Plagge, van De Zorgboog vrijdag weten aan Omroep Brabant.
Geschreven door

In het onderzoek naar de man dat De Zorgboog zelf instelde, is de instelling drie jaar teruggegaan. Alle overlijdens in die periode in De Zorgbooglocatie Keyserinnedael in Helmond zijn naast de dienstroosters van de man gelegd. En hieruit zijn volgens Plagge ‘geen verdachte situaties naar voren gekomen’.
Blijft vastzittenHet politie-onderzoek naar de verdachte loopt nog. De resultaten hiervan wacht de zorginstelling in Helmond verder af. De man is deze week voorgeleid en moet nog zeker veertien dagen vast blijven zitten. Dit heeft de rechter-commissaris bepaald. De man wordt verdacht van poging doodslag of zware mishandeling.
De medewerker werd vorige week opgepakt nadat hij een kussen in het gezicht van een hoogbejaarde bewoner van Keyserinnedael drukte. Eerder al werd hij hierom ontslagen door De Zorgboog.
Niet gewondEen collega van de man ontdekte de mishandeling. De mishandelde vrouw raakte niet gewond.
Ze is voor de zekerheid onderzocht in het ziekenhuis, maar meteen daarna kwam ze volgens Plagge weer terug naar Keyserinnedael.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.