Yara Kastelijn achtste bij WK in Richmond, Tim Kerkhof veertiende bij beloften - Omroep Brabant

Yara Kastelijn achtste bij WK in Richmond, Tim Kerkhof veertiende bij beloften

25 september 2015 om 21:04
nl
Wielrenster Yara Kastelijn uit Neerkant heeft het wereldkampioenschap voor junioren in Richmond afgesloten op de achtste plaats. De regenboogtrui bleef in eigen land, de Amerikaanse Chloe Dygert eiste de wereldtitel op. Bij de beloftenrace won de Fransman Kevin Ledenois, Tim Kerkhof uit Nistelrode was op de veertiende plaats de beste Nederlander.
Geschreven door

De Amerikaanse kwam solo over de finish na de race over ruim 64 kilometer. Kastelijn zat in de groep die een kleine twee minuten daarna sprintte om de vierde plek.Ook Karlijn Swinkels uit Handel finishte in die groep, zij werd vijftiende.  
'Olandesa, riepen ze steeds'Kastelijn, die haar laatste wedstrijd als junior reed, kwam licht beteuterd over de finish. "Ik kwam dicht bij een medaille en daar kwam ik ook voor. Dygert was de sterkste, maar we naderden de nummer twee nog. Ik wilde er naar toe, maar die Italianen schreeuwden steeds mijn naam waarna iedereen weer in mijn wiel sprong. Olandesa, riepen ze dan. Heel vervelend."
Kerkhof beste Nederlander bij beloftenBij de heren kwamen vrijdag de beloften in actie. Kevin Ledanois reed weg op het laatste klimmetje en hield zijn voorsprong vast. Tim Kerkhof werd veertiende, de coureur van Roompot was daarmee de beste Nederlander. Ook Sam Oomen uit Tilburg en Twan Brusselman uit Helmond eindigden redelijk voorin. Zij werden respectievelijk 23e en 24e.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.