Video

Keiharde ontgroening voor Trappers in Oberliga: 'Maar we gaan gewoon voor de prijzen'

26 september 2015 om 00:39
nl
De eerste kennismaking van de Destil Trappers, met de Oberliga Nord is uitgelopen op een deceptie. De ijshockeytrots van Nederland kreeg vrijdagavond in eigen huis met 1-4 klop van EHC Neuwied.
Geschreven door

De meegereisde Duitse fans, toch zeker met zo’n 200 man, hadden een goede eerste indruk van Tilburg. “Het ziet er mooi uit. Ik heb drie uur gereden, maar dat heb je over voor je club. Het is ook niet ver voor Duitse begrippen. Ik ben benieuwd, ik denk dat het spannend wordt.”
Een andere fan was onder de indruk van het stadion “Dit kaliber stadion zien we niet vaak in de Oberliga.” Een andere Duitser klinkt heel Nederlands. ”Het bier is lekker, maar ik vind het hier wel duur.”
Neuwald: 'Jetzt geht’s los'  Bij het begin van de wedstrijd was Trappers de aanvallende ploeg in de eerste minuten, maar scoren lukte niet direct.  Sterker nog, de eerste keer dat ‘die Baren’ voor het doel kwamen, stond het 0-1. Wat het Duitse publiek verleidde tot een heus ‘jetzt geht’s los.’  
Toen vlak voor het einde van de eerste periode ook nog 0-2 werd, leek het een Duits feestje te gaan worden in Tilburg. De Trappers waren toe aan een hoger niveau en ontmoetten meteen een dodelijk effectieve tegenstander.
Effectieve Duitsers lopen uitIn de tweede periode, die Trappers vanwege straffen met twee man minder op het ijs moest beginnen, werd het meteen 0-3. Zo waren er steeds meer bezorgde gezichten te zien bij de Tilburgse fans, al bleven ze de thuisploeg luidkeels aanmoedigen.
Halverwege de tweede periode sloeg het fanatisme van de fans ook over de spelers en werd het wat grimmiger op het ijs. Toch moest Trappers opnieuw een tegentreffer slikken, na 35 minuten werd het ook nog 0-4.
Primeurtje voor Ivy van den HeuvelIn de derde periode waren de kansen wederom voor de Trappers en was daar ook eindelijk de eerste treffer in de Oberliga, die werd gemaakt door Ivy van den Heuvel: 1-4.
“Deze primeur doet me niet zoveel, omdat we de wedstrijd hebben verloren. Maar we waren het aan het thuispubliek verplicht om een doelpunt te maken.”
“Komt wel goed, ze moeten nog wennen”De Tilburgse fans baalden van de nederlaag, maar zien perspectief. “Het was onterecht. Die Duitsers maken elke kans af, maar qua spel deden we niet onder.” Een andere fan baalde van de nederlaag omdat het tegen een Duitse ploeg was, maar hij was ook realistisch: “We zullen dit seizoen wel vaker van Duitsers verliezen, maar ik hoop niet vaak.”
Ook doelpuntenmaker Ivy van den Heuvel heeft vertrouwen in een goed seizoen: ”Dit spel geeft vertrouwen en we gaan gewoon voor de prijzen, dat zijn we aan onze stand verplicht.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.