Tilburgs stel (27 en 29) kan levenslang krijgen voor gruwelmoord op Belgische makelaar

26 september 2015 om 01:04
nl
De jury van het assisenhof in het Belgische Antwerpen heeft het Tilburgse stel Manuel van V. (29) en Tessa van D. (27) schuldig verklaard aan roofmoord.
Geschreven door

Maandag bepaalt het assisenhof de definitieve straf. De Tilburgers kunnen levenslang krijgen. De derde verdachte, de Tilburger Marc van D. (27), kan dertig jaar celstraf krijgen.
Makelaar vijftig keer gestoken met mesDe twee Tilburgers staken in oktober 2011 de Belgische vastgoedmakelaar Gunther Haagen (38) uit Ravels neer tijdens de bezichtiging van een woning. Haagen kreeg vijftig messteken toegediend. Hij overleed vervolgens aan zijn verwondingen.
Zie ook: 'Hij bewoog nog toen we zijn sleutels zochten', details gruwelmoord op Belgische makelaar bekend
De twee dienden het slachtoffer vijftig messteken toe en lieten hem zwaargewond achter. De man overleed aan zijn verwondingen. Vervolgens gingen de Tilburgers er vandoor met de Range Rover van Haagen en zijn Rolexhorloge.  
25.000 euro losgeld geëist  Manuel van V. ging vervolgens met een vriend, de Nederlander Marc van D. (27), naar de ouders van de makelaars en eiste 25.000 euro van ze in ruil voor de vrijlating van hun zoon. Omdat de ouders het geld niet hadden, werden ze door de twee mannen beroofd.
Manuel van V. (29) en Tessa van D. (27) worden ook in Nederland verdacht van een serie gewelddadige misdrijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.