Mister Gay Netherlands is gemeenteraadslid Tom van den Nieuwenhuijzen uit Eindhoven - Omroep Brabant

Mister Gay Netherlands is gemeenteraadslid Tom van den Nieuwenhuijzen uit Eindhoven

26 september 2015 om 01:55
nl
Tom van den Nieuwenhuijzen (33) is de nieuwe Mister Gay Netherlands. Vrijdagavond kreeg het Eindhovens raadslid te horen dat hij de felbegeerde titel in de wacht heeft gesleept. Van den Nieuwenhuijzen is raadslid voor GroenLinks.
Geschreven door

In club Panama in Amsterdam werd de prijs uitgereikt. Tom van den Nieuwenhuijzen mag zich een jaar lang Mister Gay Netherlands noemen. In november komt hij op de cover van Gay&Night Magazine. Via een publieke stemronde én een jury-oordeel werd uiteindelijk de winnaar gekozen.[Tweet:body:https://twitter.com/Gay_nl/status/647525946568900608] 'Ervaring is voor mij buiten mijn comfortzone'Tom (33) deed in 2007 al eens mee aan de Mister Gay-verkiezing en vertelde eerder dat hij blij was dat hij opnieuw kans maakte op de titel: “Ik ben docent en actief in de politiek, dus deze ervaring is voor mij buiten mijn comfortzone, maar daarom des te gaver.”
Van den Nieuwenhuijzen zegt dat hij hoopt een rolmodel te worden voor homo’s. “Ik hoop ze het gevoel te geven dat ze kunnen zijn en doen wat ze willen. Ik schrik ervan dat Nederland op nummer zeven staat in de lijst van meest homovriendelijke landen van Europa. Ooit waren we nummer één.”
Andere kandidatenBehalve het raadslid stonden er nog twee Brabanders in de finale: Jordy Bouwmans (19) uit Den Dungen en Steven van Akelijen (33) uit Roosendaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.