Jumbo voor rechter omdat het samen met andere supermarkten Ageviewers zou hebben geweerd

26 september 2015 om 11:00
nl
Supermarktketen Jumbo uit Veghel wordt samen met branchevereniging CBL voor de rechter gedaagd. Het Bredase leeftijdscontrolesysteem Ageviewers meent dat de supermarkten het systeem buiten de deur proberen te houden door een kartel te vormen.
Geschreven door

Ageviewers is een systeem waarbij er met een camera op afstand kan worden bepaald of iemand oud genoeg is om alcohol of tabak te kopen. De caissière hoeft daar dus niet meer op te letten.
LEES OOK: 'Ageviewers wordt geboycot door grote supermarkten'
De supermarkten zouden onderling in het geheim hebben afgesproken niet mee te doen aan Ageviewers. Kartelvorming is verboden en het bedrijf achter Ageviewers wil nu via de rechter een schadevergoeding afdwingen. Er zouden miljoenen euro's zijn misgelopen.
Einde oefeningVolgens VPRO-radioprogramma Argos blijkt uit onderzoek dat Ageviewers vrijwel foutloos opereert. Ook voldoet het aan de privacywetgeving. Toch is het systeem nooit echt van de grond gekomen. Het wordt alleen gebruikt bij enkele tientallen zelfstandige slijters en bij de kleine supermarktketen Support& Co.
Dat is te weinig voor Ageviewers om genoeg winst te maken, daarom stopt het bedrijf eind deze maand met de controles. Voor zo'n twintig medewerkers is ontslag aangevraagd.[YouTube:body:https://youtu.be/RrUkRW8of8o]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.