'Het is hier erg koud en er is weinig kleding', ophef over undercoverfilmpje noodopvang Rosmalen

26 september 2015 om 13:29 • Aangepast 21 november 2020 om 15:45
nl
Een filmpje van Studio PowNed zorgt voor ophef op Facebook. De talkshow is naar eigen zeggen undercover gegaan in het noodopvangcentrum in Rosmalen. De beelden, waarin asielzoekers klagen dat het er koud is, dat ze weinig te eten krijgen en dat ze niets te doen hebben, waren zaterdagmorgen op Facebook al ruim anderhalf miljoen keer bekeken.
Profielfoto van
Geschreven door

Een poging van Omroep Brabant om zelf met asielzoekers te spreken, strandde zaterdag al snel op de beveiliging. Een journalist en cameravrouw werden meteen apart gezet en verzocht te vertrekken.
In amper twintig uur heeft het filmpje op de Facebook-pagina van omroep PowNed 5000 likes ontvangen en hebben ruim 19.000 mensen het bericht gedeeld.

Wachten op privacy instellingen...

Veel reactiesOp de Facebook-pagina van de talkshow laten velen een reactie achter op het filmpje. Sommige mensen kaarten aan dat er in het filmpje geknipt en geplakt is, en dat de vragen die de interviewer stelt niet in het item zijn meegenomen.
Anderen reageren verbaasd over de houding van de asielzoekers in het filmpje. In het filmpje is onder meer te zien hoe twee vluchtelingen klagen over het gebrekkige ontbijt en over de karige lunch. "We krijgen maar twee sneetjes brood per maaltijd", zegt een bewoner. ”Het is er erg koud en er is weinig kleding”, zegt een andere asielzoeker uit het centrum.
LEES OOK: Asielzoekers in kaart gebracht: worden er in jouw buurt vluchtelingen opgevangen?
Een andere asielzoeker klaagt vooral over de voorzieningen. “We vervelen ons hier. Je kunt hier alleen eten, slapen en langzaam internetten. Het is heel erg”, aldus een van de vluchtelingen voor de camera.
Asielzoekers RosmalenHet Autotron in Rosmalen dient als noodopvangcentrum dat een slaapplek biedt aan 500 vluchtelingen. Het gaat enkel om alleenstaande mannen. Tot 1 oktober worden de asielzoekers opgevangen in de Eventronhal, daarna wordt de opvang verplaatst naar een paviljoentent op het buitenterrein.
Meer informatie over de vluchtelingencrisis op

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.