Video

Huishoudens en bedrijven in Valkenswaard hebben weer stroom, urenlange storing voorbij

26 september 2015 om 23:57
nl
Valkenswaard, Leende, Dommelen, Aalst en Waalre hebben zaterdag uren zonder elektriciteit gezeten. Het ging volgens netbeheerder Enexis om 6600 huishoudens en bedrijven die vanaf twee uur geen stroom hadden. Rond halftien waren de problemen voorbij. De storing is volgens Enexis ontstaan door graafwerkzaamheden.
Geschreven door

Monteurs wisten rond zes uur veertig procent van de adressen weer aan te sluiten. De overige huishoudens en bedrijven moesten het nog enige uren zonder stroom doen. Het herstellen van kabels kostte veel tijd.
Mobiele netwerk Het mobiele netwerk lag er gedurende de storing ook grotendeels uit. De politie riep via Twitter mensen op die nog wel bereik hebben zo weinig mogelijk mobiel te bellen, om het netwerk niet te overbelasten. In cultuurcentrum De Hofnar in Valkenswaard zat een groepje ouderen enige tijd vast in de lift. In het centrum was een seniorensymposium aan de gang. De brandweer heeft de veelal weinig mobiele bejaarden geholpen het pand te verlaten. De bijeenkomst werd direct afgelast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.