Video

Eindhovense Bowling Vereniging viert halve eeuw bestaan: 'Bowlen is een sport voor jong en oud'

26 september 2015 om 20:10
nl
Het is geen Olympische sport, maar als het aan de leden van de Eindhovense Bowling Vereniging ligt, duurt dat niet lang meer. Want volgens de leden is bowlen hartstikke hip! Dit weekend vieren ze dat ze een halve eeuw bestaan. Voorzitter Jack Rijk: "Het is een sport voor jong en oud, iedereen kan het. Dat maakt het zo leuk."
Geschreven door

De Eindhovense vereniging bestaat al vanaf 23 september 1965. Enkele bowlingliefhebbers besloten toen om een bowlingbaan op te richten.
Grote successenRijk: "We hebben grote successen gehad. We hebben veel nationale titels gewonnen, onze club is bekend geworden in heel Nederland en omstreken, we hebben een Europees kampioen en zijn de grootste bowlingvereniging van Nederland."
Gezellige sfeerVolgens Europees kampioen 2014 Tom van der Vliet hangt er altijd een gezellige sfeer in de club. "Daarom kom ik hier zo graag", vertelt hij.
"Ik bowl al sinds mijn achtste, omdat mijn broer het ook deed. Het is een sport voor jong en oud. Dat maakt het zo leuk."
HuldigingHet oudste lid, 93 jaar, werd zaterdagmiddag gehuldigd. Hij speelt nu voor de hobby. "Vroeger was ik een sportman, maar die tijd is geweest hoor", lacht hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.