Locadia beslissend voor PSV, zwaarbevochten 2-1 overwinning

27 september 2015 om 00:43 • Aangepast 21 november 2020 om 15:45
PSV heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen NEC. De titelverdediger sleepte zich naar een zwaarbevochten overwinning: 2-1.

Hoewel NEC nog nooit won in het Philips Stadion, was de club uit Nijmegen zaterdag zeker zes keer dicht bij de openingstreffer. Aanvaller Anthony Limbombe had een uitbraak in de derde minuut beter moeten uitspelen toen PSV-keeper Jeroen Zoet onbesuisd en ongecontroleerd ver uit zijn doel kwam. PSV-huurling Marcel Ritzmaier kreeg twee vrije schietkansen. En een andere oud-PSV'er in Nijmeegse dienst, Rens van Eijden, trapte een hoekschop op de paal.

BinnentikkenHet was toch PSV dat op voorsprong kwam. De IJslandse NEC-keeper Hannes Halldórsson kreeg een schot niet onder controle, waardoor de bal voor de linkervoet van PSV-spits Luuk de Jong viel die van dichtbij kon binnentikken voor zijn zevende competitietreffer.

NEC kreeg na rust de verdiende gelijkmaker, na een overtreding van Santiago Arias op Limbombe in het strafschopgebied. Christian Santos maakte vanaf elf meter de vijfde Nijmeegse treffer van het seizoen. Toch pakte de thuisclub de winst. De veelbesproken reservespits Jürgen Locadia benutte zijn derde grote kans in de tweede helft en bezorgde PSV de drie punten door een hoekschop binnen te koppen.

Nieuwe linkerflankPSV-trainer Phillip Cocu had enkele opvallende wijzigingen in zijn basisteam dorgevoerd. De volledige linkerflank werd aangepast. Cocu bezwoer dat het een tactische keuze was om Maxime Lestienne, Adam Maher en Joshua Brenet op de bank te zetten en dat niemand rust werd gegund met het oog op de twee belangrijke wedstrijden later in de week.
Hij koos voor Jürgen Locadia als linksbuiten, middenvelder Stijn Schaars en linksback Simon Poulsen, die zijn competitiedebuut maakte voor PSV.
Loodzware weekDe komende week wachten PSV twee zware uitwedstrijden. De Eindhovenaren reizen woensdag naar Rusland voor het duel met CSKA Moskou in de Champions League en zondag staat in Amsterdam de competitietopper tegen Ajax op het programma.