Bossche kunstenaar Ralph Posset geeft gratis kunstwerken weg als dank voor ontvangen subsidiegeld

26 september 2015 om 21:34
nl
Per maand ontvangt beeldend kunstenaar Ralph Posset meer dan drieduizend euro subsidie om als kunstenaar door het leven te gaan. Om iets terug te doen voor de samenleving gaat hij zondag gratis kunstwerken aanbieden in de binnenstad van zijn woonplaats Den Bosch. "Hiermee geef ik iets terug aan Nederland en zeg ik op mijn manier hartelijk dank."
Geschreven door

Onder de kunstwerken die Posset gaat weggeven zitten ook de omstreden wc-rollen gemaakt van de Bijbel. Begin 2014 presenteerde Posset een serie kunstwerken, die heftige reacties opriep bij gelovigen. Op een Bijbel had hij een wc-rol gemonteerd. Het papier op de rol waren pagina's uit de Bijbel. Op de kaft van andere Bijbels had hij scheermesjes en een asbak gemonteerd. Het symboliseerde dat in de Tweede Wereldoorlog pagina's uit de Bijbel werden gebruikt als vloeipapier om een sigaret van te draaien.
Heftige reacties "Triest dat iemand het nodig heeft om zoiets te doen. Hij weet dat hij zo mensen pijn doet", was toen de reactie van diaken Broeders van het Bisdom Den Bosch. De Bijbelse wc-rollen die Posset in maart van dit jaar exposeerde in Oirschot werden door een journalist van het ED weggezet als een puberale expositie'.
Gratis"Al jarenlang leef ik als kunstenaar een betrekkelijke luxe leven door een maandelijkse toelage van ongeveer vijfendertighonderd euro", vertelt Posset. "Als deze subsidie er niet zou zijn zou ik als kunstenaar waarschijnlijk niet meer actief zijn. En daarom wil ik een geste maken naar de samenleving. Ik zal voor 3500 euro gratis werken uitdelen als dank voor deze jarenlange subsidie."
De gratis kunstwerken worden op zondag 27 september vanaf één uur 's middags uitgedeeld op het Kerkplein in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.