Luuk de Jong valt geblesseerd uit bij PSV, Gretige Jürgen Locadia matchwinner

27 september 2015 om 02:27 • Aangepast 21 november 2020 om 15:45
nl
Het is zeer de vraag of PSV-aanvoerder Luuk de Jong woensdag kan meedoen tegen CSKA Moskou in de Champions League. De spits bleef zaterdagavond in het duel met NEC na rust achter in de kleedkamer vanwege een blessure door een zware overtreding van PSV-huurling Marcel Ritzmaier. "Mijn enkel is dik en er zit vocht in. Er is dus schade. Ik hoop dat het niet al te ernstig is, maar het wordt moeilijk."
Profielfoto van
Geschreven door

De Jong moest van de dokter na de wedstrijd direct naar huis om zijn enkel rust te gunnen. PSV-trainer Phillip Cocu heeft al een streep gezet door de naam van zijn eerste spits voor de wedstrijd in Moskou. "Ik ga er niet vanuit dat hij de wedstrijd van woensdag haalt", aldus Cocu.

Wachten op privacy instellingen...

'Tweede spits maakt winnende goal'En dat maakt meteen duidelijk waarom PSV er deze zomer alles aan deed om Jürgen Locadia in Eindhoven te houden. De 'tweede spits' van PSV liet meermalen weten verhuurd te willen worden om aan speeltijd te komen. Maar nu, bij de blessure van De Jong, blijkt de noodzaak voor PSV om ook een goede tweede spits te hebben. Locadia maakte zaterdagavond de winnende goal in de wedstrijd die PSV met 2-1 van NEC won.
Locadia: "Dat is dubbel, natuurlijk. Alles is uitgesproken en ik zet me nu weer voor honderd procent voor PSV in. Dat heb ik ook vandaag gedaan. Dat ik de winnende goal maak is prima. Al ben ik ook ontevreden dat ik daarvoor twee grote kansen miste".
CSKA Moskou en AjaxOmdat het nog niet duidelijk is of Luuk de Jong langere tijd afwezig zal zijn, is het ook nog niet duidelijk of Locadia tegen CSKA Moskou en wellicht ook enkele dagen later tegen Ajax op zijn geliefkoosde spitspositie zal spelen. Toch lijkt hij zich terug in de basisopstelling geknokt te hebben. Tegen NEC begon hij als basisspeler.
Locadia: "Of ik in de basis blijf staan ligt aan de trainer. Ook al sta ik linksbuiten, of in de spits. Ik zal m'n best blijven doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.