Metamorfose voor Tilburgse Vogeltjesbuurt: ‘Goud in de grond’

27 september 2015 om 12:51
nl
De Tilburgse Vogeltjesbuurt heeft het afgelopen jaar een metamorfose ondergaan. De oude huizen zijn gesloopt en nieuwe worden gebouwd. De woningen worden opnieuw ingericht en het leven wordt weer opgepakt door de buurtbewoners. De zesdelige serie Goud in de grond' volgt een aantal families in deze volksbuurt. De verandering zit niet alleen in de stenen maar ook tussen de oren. Goud in de grond is vanaf zondag 27 september om zeven uur 's avonds wekelijks te zien op Omroep Brabant.
Geschreven door

De Tilburgse Vogeltjesbuurt -de wijk van Roy Donders- is inmiddels een beroemde volkswijk. Tijdens de bouw stuit een graafmachine op een koffer vol dollars. Niet alleen in de grond zit veel waarde, de buurt is een hechte sociale eenheid en dus goud waard.
Nieuw begin met gezonde leefsstijlTerwijl de bouw gestaag vordert lijkt er ook het een en ander bij de mensen te veranderen. Ze grijpen de nieuwe start aan om een begin te maken aan een gezondere leefstijl, een betere opleiding, een nieuwe vorm van zorgen voor elkaar en de omgeving of gewoon een schone lei.
De grote vraag blijft de Vogeltjesbuurt wel de Vogeltjesbuurt?', houdt de gemoederen flink bezig. Terwijl ze toewerken naar het grote buurtdiner op het nieuwe plein, worden de bewoners gevolgd tijdens het jaar waarin er zo veel verandert.
'Het Avontuur van de Vogeltjesbuurt'Voorafgaand aan de serie wordt op zondag 20 september om 18.45 uur de Brabantse documentaire 'Het Avontuur van de Vogeltjesbuurt' uitgezonden (daarna herhaald). Deze film vertelt het verhaal van de Tilburgse wijk voor de verbouwing. De buurtbewoners spelen zelf de rollen in de film. Ze wonnen er in 2014 de Brabantse Cultuurprijs mee.
'Goud in de grond' is vanaf zondag 27 september om zeven uur 's avonds wekelijks te zien op Omroep Brabant (daarna herhaald).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.