Video

Ezelopvang Baarle-Nassau puilt uit: 'Het gaat niet goed met de ezels in Nederland'

27 september 2015 om 20:48 • Aangepast 21 november 2020 om 15:44
nl
Het gaat niet goed met de ezels in Nederland. Dat zegt Jacqueline van den Berg van de Ezelshoeve in Baarle-Nassau. Haar ezelopvang puilt uit.
Profielfoto van
Geschreven door

Ze heeft op dit moment ruim zestig ezels en dat zijn er eigenlijk veel te veel. Dit heeft volgens Jacqueline alles te maken met telers en handelaren die maar blijven fokken. En het heeft te maken met hobbyboeren die een ezel nemen, maar dan eigenlijk niet weten waar ze aan beginnen.

Wachten op privacy instellingen...

Internationale EzeldagZondag is het Internationale Ezeldag. Dat is dus niet een dag voor domme en koppige mensen, maar een dag waarop van den Berg aandacht vraagt voor het ezelprobleem.
Ze heeft haar opvang opengesteld voor bezoekers en hoopt zo mensen warm te maken voor het houden van een ezel. “Ezels zijn de mooiste dieren die er zijn. Als je een ezel in de ogen kijkt, ben je meteen verloren.”

Wachten op privacy instellingen...

“Alleen zijn er veel mensen die in een opwelling een ezel nemen, maar helaas niet weten hoe ze er mee moeten omgaan. Als ze er dan niets meer aan vinden, bellen ze mij op."
Levenslange begeleidingAls je bij Jacqueline een ezel koopt moet je daarom verplicht twee dagdelen meelopen. Je leert hoe je met het beest moet omgaan."En daarnaast is er natuurlijk levenslange begeleiding, want ze kunnen voor vragen altijd bij mij terecht", aldus van den Berg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.