Willem II geeft overwinning weg tegen tien man van De Graafschap

27 september 2015 om 16:11 • Aangepast 21 november 2020 om 15:44
Willem II heeft de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 2-2 gelijkgespeeld. De Tilburgers gaven een zeker lijkende overwinning weg. Een klein halfuur voor tijd stond Willem II nog 2-0 voor én werd Alexander Bannink van De Graafschap uit het veld gestuurd.

Het puntloze De Graafschap begon het duel nog wat angstig en liet zich terugdringen op de eigen helft. Toch werd de eerste grote Tilburgse kans pas na een kwartier genoteerd. Robbie Haemhouts tikte de bal uit een vrije trap van rechts net naast de goal van Hidde Jurjus.
SchroomDiezelfde minuut kreeg De Graafschap ook een goede kans op de openingstreffer. Kostas Lamprou keerde een schot van Cas Peters. De bal caramboleerde vervolgens op het hoofd van Youssef el Jebli en hobbelde net naast het Willem II-doel.
Dat was voor De Graafschap het moment de schroom van zich af te gooien. Willem II werd teruggedrongen en Lamprou moest steeds vaker handelend optreden. Willem II-spits Erik Falkenburg kwam daardoor op een eiland te staan.
Falkenburg op dreefToch was het juist Falkenburg die de score opende. Na een mooie combinatie met Robbie Haemhouts schoot hij in de 41e minuut de 0-1 binnen. En twee minuten later ook de geflatteerde 0-2, nadat Jurjus misgreep bij een voorzet.
In de tweede helft joeg De Graafschap met man en macht op de aansluitingstreffer. Een schot van Kristopher Vida werd gestopt door Lamprou en Erik Quekel stond op het verkeerde been om een voorzet van Peters binnen te tikken.
Tegen tien manToen De Graafschap met tien man verder moest nadat Alexander Bannink zijn tweede gele kaart kreeg, leek het duel beslist. Maar een penalty een minuut later - voor een overtreding van Dries Wuytens op Peters - bracht de spanning weer helemaal terug. Peters benutte die strafschop: 1-2. "Tot dat moment hadden we controle. Daarna gaven we niet meer thuis", constateerde aanvoerder Stijn Wuytens.

Vincent Vermeij maakte het drama voor de Tilburgers vlak voor tijd compleet. Hij scoorde de 2-2. "Ongelofelijk dat we dit nog weggeven", foeterde Wuytens in de catacomben. De Graafschap vierde na afloop feest, want het gelijkspel levert de Superboeren het eerste punt van deze competitie op.
'Mag niet gebeuren'"We kregen bij balverlies de druk er niet meer op", analyseerde doelpuntenmaker Erik Falkenburg na het duel. "De Graafschap kon te makkelijk voetballen. Na die penalty zaten zij in één keer terug in de wedstrijd. Dat mag ons echt niet gebeuren." De gezichten bij de Willem II'ers stonden na afloop beteuterd. "We hebben een puntje, maar dit voelt echt niet goed. Het zijn er echt twee te weinig."