Voor de laatste keer met het pontje van Moerdijk naar Strijensas, blijft de veerdienst bestaan?

27 september 2015 om 16:34 • Aangepast 21 november 2020 om 15:44
nl
Het was de laatste dag op zijn geliefde boot. Hans de Zwart voer zondag voor de laatste keer van het Brabantse Moerdijk naar het Zuid-Hollandse Strijensas. Hij verhuist naar Groningen om voor familie te zorgen, maar hij moet daardoor zijn grote passie achterlaten.
Profielfoto van
Geschreven door

De Nieuwe Vaart is een oude sleepboot: ‘Een Amsterdammertje,’ vertelt Hans trots. ‘Er zijn er maar zes van in Nederland. Het is een drijvend monument. Hij heeft me nog nooit in de steek gelaten.”
Sinds zes jaarZes jaar geleden begon hij samen met zijn vrouw deze dienst. Ondertussen weten de fietsers hem te vinden en is het soms gewoon druk. Er kunnen maximaal twaalf mensen in de boot.

Wachten op privacy instellingen...

'Heel erg missen'Zondag doet Hans alles voor het laatst, de motor starten, de loopbrug op zijn plek en voor de laatste keer achter het stuur. “Ik probeer alles goed in me op te slaan, zodat ik het niet vergeet. Want ik ga het zeker heel erg missen.”

Wachten op privacy instellingen...

Hoe de toekomst van het pontje eruit ziet, is nog niet duidelijk. Er zijn 18 gegadigden die de boot, de steigers en de vergunningen willen overnemen. Hans heeft daar alleen niet zoveel over te zeggen. De gemeente verleent de vergunning en die bepaalt uiteindelijk wie er gaat varen. Hans hoop in ieder geval dat zijn 'tweede vrouwtje', zoals hij zijn boot liefkozend noemt, bij de plannen van de gemeente hoort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.