'De belangrijkste winst is de winst': NAC Breda knokt zich naar uitzege bij Fortuna Sittard

27 september 2015 om 18:24 • Aangepast 21 november 2020 om 15:44
Sjoerd Ars heeft NAC Breda zondag een zwaarbevochten zege geschonken op Fortuna Sittard. Dankzij twee treffers van de spits nam NAC in Limburg een 2-1 overwinning mee de spelersbus in. "De belangrijkste winst is de winst."

Het was voor NAC de eerste uitzege van het seizoen. De ploeg klom daardoor naar de zesde plaats op de ranglijst.

Met Mats Seuntjens achter de spitsen in plaats van de gepasseerde Kevin Brands was NAC meteen gevaarlijk in Limburg. Seuntjens zette in de derde minuut met een knappe pass meteen Elson Hooi vrij voor de keeper. De aanvaller faalde echter oog in oog met doelman Kaya.
DoelpuntenNAC, waar Ronnie Stam na veel gedoe dan toch als rechtsback speelde, kwam daarna weinig voor de goal van Fortuna. Het waren dan ook de Limburgers die een goede kans kregen. Maar NAC-doelman Ten Rouwelaar pakte een kopbal van Lars Hutten uiteindelijk eenvoudig.
In de 24e minuut kwam NAC op voorsprong toen Sjoerd Ars een voorzet van Stam prima binnen kopte. Lang kon de ploeg echter niet van de voorsprong genieten, want na een overtreding van Kenny van der Weg kreeg Fortuna Sittard een strafschop. Roel Janssen verzilverde die: 1-1.
Opnieuw op voorsprongDe Bredase ploeg pakte de draad echter weer op en Ars schoot na iets meer dan een half uur spelen zijn tweede goal van de middag binnen.
Vlak voor rust had Ars het duel al kunnen beslissen, maar de spits liet een grote kans op de 3-1, en dus een hattrick, liggen.

Weinig gevaarIn de tweede helft speelde NAC, met Joey Suk voor Divine Naah in de ploeg, opnieuw in een te laag tempo waardoor het de nekslag niet kon uitdelen aan Fortuna Sittard.
NAC leed veel balverlies, werd nauwelijks gevaarlijk en ook van een verdedigingsfout van de thuisploeg wisten de Bredanaars niet te profiteren. Na geklungel van een Fortuna-verdediger bracht Ars collega Hooi in stelling, maar die schoot via de keeper naast.
Pijn en moeiteNAC had vervolgens meer moeite met zichzelf dan met de tegenstander, het was dramatisch. Het bracht Fortuna nog een aantal kansen, maar geen punten.
"Ik heb een beetje een dubbel gevoel over deze wedstrijd", zegt doelpuntenmaker Sjoerd Ars na afloop . "In de eerste helft spelen we goed en controleren we volledig de wedstrijd. Maar wat we de tweede helft laten zien, kan eigenlijk niet. Uiteindelijk ben ik blij dat ik er als spits twee hebben kunnen scoren en dat we de drie punten pakken. Maar dat het spel beter moet, mag duidelijk zijn. We maakten het ons wederom lastig."
Stam gaat voor positief"We verloren de bal te makkelijk op cruciale posities in het veld waardoor je elke keer terug moet lopen", zegt Ronnie Stam over de slechte tweede helft van zijn ploeg. "Dan wordt het een lastig verhaal."
Trainer Robert Maaskant had Stam tegen Fortuna Sittard als rechtsback opgesteld. Een positie waar de coach en de middenvelder eerder deze week nog onenigheid over hadden. Volgens de speler was dat een misverstand. "Ik wil het daar niet meer over hebben", zegt Stam. "Ik heb daar nu gespeeld, ik ben belangrijk geweest voor het elftal met een assist, dus laten we een keer over positieve dingen praten. En dat zijn ook de drie punten. Anders was er een sportieve crisis geweest ja, dat lijkt me logisch."