Geen medailles, toch tevredenheid na WK wielrennen: 'We waren dicht bij een medaille'

28 september 2015 om 00:56 • Aangepast 21 november 2020 om 15:43
nl
Wel de complimenten, maar niet de prijzen. Er zat geen medaille in tijdens het WK wielrennen in Richmond en toch was er na afloop collectieve tevredenheid. "We hebben uitstekend gereden, alle complimenten voor de ploeg."
Profielfoto van
Geschreven door

Nederland kleurde de koers vanaf de eerste kilometer. "Eerst heeft Jos van Emden 130 kilometer alleen op kop gereden, dat is al ongelooflijk. Daarna wilden we dat na 150 kilometer de wedstrijd opengebroken werd, dat deden we ook. Dat was ook onze enige kans op een medaille. We zaten er dichtbij", aldus bondscoach Johan Lammerts.
Alle aanvallen van de Nederlanders ten spijt werd Peter Sagan uiteindelijk op fraaie wijze wereldkampioen. Tom Dumoulin sprintte mee om de medailles maar werd in de laatste meters voorbij gestreefd en werd op de 11e plek uiteindelijk de beste Nederlander. Lammerts kon daarna geen verwijten maken. "Er is tactisch prima gereden."

Wachten op privacy instellingen...

Lars Boom: 'Persoonlijk ontevreden, wel trots op het team'In de finale moest Lars Boom uit Vlijmen uitgespeeld worden, maar hij moest na veel in beeld gereden te hebben in de finale passen. "Persoonlijk ben ik echt niet tevreden met dit resultaat, maar door de manier van koersen van ons heb ik toch genoten van dit WK."
Boom werd uiteindelijk 83e op 3.35 minuten achterstand. "Toen de bel klonk voor de laatste ronde, was het op. Misschien zat ik te lang iets te ver van voren, maar dit was wel een rondje waar ik dat moest doen. Als ik me in het peloton verschool, deed het nog meer pijn. Dat was geen optie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.