Video

Hockeybond ontslaat bondscoach Sjoerd Marijne: 'Er was geen draagvlak meer'

28 september 2015 om 16:52
nl
De Nederlandse hockeybond KNHB heeft bondscoach Sjoerd Marijne uit Rosmalen van de nationale vrouwenploeg ontslagen. Marijne werkte slechts kort bij de hockeysters, die volgend jaar in Rio de Janeiro hun olympische titel verdedigen. De 41-jarige coach uit Rosmalen nam de nationale ploeg vorig jaar na het gewonnen WK in eigen land over van Max Caldas, die overstapte naar de mannen.
Geschreven door

Voordat hij als bondscoach van de hockeysters aan de slag ging, werkte Marijne twee jaar bij de mannenploeg van Den Bosch, waarmee hij zelf als speler grote successen vierde. Hij was tegelijkertijd bij de bond actief als coach van Jong Oranje; eerst de vrouwen, later de mannen.
Brons bij Champions TrophyOp zijn eerste grote toernooi, de Champions Trophy in Mendoza, moest Marijne met de vrouwenploeg genoegen nemen met brons na een nederlaag in de halve finale tegen gastland Argentinië.
Marijne leidde Oranje afgelopen zomer bij de halvefinale-ronde van de Hockey World League in Brussel wel naar de winst en een ticket voor Rio. Het EK in Londen liep daarna uit op een deceptie. Opnieuw greep Oranje naast de Europese titel, terwijl die in de finale voor het grijpen lag. Dat kost Marijne vermoedelijk zijn baan.
'Geen draagvlak'Marijne: "Op dit moment ben ik teleurgesteld. Het spreekt voor zich dat ik niets liever had gedaan dan mijn contract uitdienen. Na de directe kwalificatie voor Rio wilde ik met mijn ploeg presteren op de Olympische Spelen, maar de KNHB en ik constateerden dat er een verschil in inzicht was met betrekking tot de te voeren strategie. Dit heeft er helaas toe geleid dat er geen draagvlak was voor continuering. En omdat je alleen voor een hoofdprijs kunt gaan wanneer doelstellingen, plan van aanpak en acties op één lijn liggen, gaat de ploeg nu verder zonder mij."
Maartje Paumen, aanvoerster van Oranje: “Natuurlijk is het ontzettend vervelend dat we de route naar de Olympische Spelen van Rio, waarvoor we ons met Sjoerd kwalificeerden, niet kunnen afmaken. Je kunt alleen de weg naar Rio samen vervolgen als alle neuzen dezelfde kant op staan."
Opvolger?Een automatisch gevolg van deze beslissing is dat het gehele begeleidingsteam op non-actief staat. De KNHB gaat nu op zoek naar een opvolger. Het eerstvolgende toernooi waaraan Oranje deelneemt, is de Hockey World League Final van 5 tot en met 13 december 2015 in Rosario (Argentinië).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!